Čiščenje klimatskih naprav je pomembno!

Klimatske naprave postajajo nepogrešljiv del našega vsakdana ter osnovni del opreme prostorov, predvsem v krajih z dolgimi in vročimi poletnimi sezonami.
Čiščenje klimatskih naprav je pomembno!
  
Seveda pa naloga klimatskih naprav ni le hlajenje, ampak lahko z njimi prostor tudi ogrevamo, zmanjšujemo vlažnost zraka (preprečevanje soparnosti, zidne plesni, rjavenja kovin) ter prečistimo zrak (cvetni prah, cigaretni dim, onesnažen zrak, pršice in bakterije, odstranjevanje neprijetnih vonjav, odprava elektrostatičnih nabojev).  Ob vseh ugodnostih klimatskih naprav in sistemov pa nikakor ne smemo pozabiti na njihovo čiščenje in vzdrževanje. Vzdrževanje naprave prepustimo strokovnjakom, očistimo pa jo lahko sami, in sicer z dezinfekcijskim razpršilcem za klimatske naprave.
 
Čiščenje klimatskih naprav je potrebno, saj se v času njihovega mirovanja, kar je običajno pozimi, v uparjalniku klimatske naprave zaradi vlage, temperature v prostoru ter prahu pričnejo razvijati številne bakterije, mikroorganizmi in virusi. Posledica tega je, da se iz wklimatskih naprav pri ponovnem zagonu po daljšem mirovanju, prične sproščati neprijeten vonj. To se zgodi pri vseh vrstah klimatskih naprav, tako v zaprtih prostorih, kot tudi pri klimatskih napravah v avtomobilih in drugih vozilih.
 
Posebno dezinfekcijsko pršilo je namenjeno za čiščenje vseh vrst klimatskih naprav,  obenem je tudi atestirano za odstranjevanje določenih bakterij, mikroorganizmov in virusov. Izdelek se lahko uporablja tudi kot osvežilec prostorov, saj ima dve različni stopnji delovanja. In sicer trenutno delovanje za večkratno osvežitev prostorov ali kontinuirano delovanje, kjer se pločevinka popolnoma izprazni v enem ciklusu.
  
 
15. junij 2012