Baumit NanoporTop

“Anti-aging” za fasade
Baumit NanoporTop
  
Fasada je okras in zaščita vsake stavbe. Kot zunanji ovoj je stalno izpostavljena različnim vplivom okolja. Posledice zunanjih vplivov so vidne na umazanih in obledelih fasadah.
Baumit je na osnovi spoznanj nanotehnologije razvil in patentiral “anti-aging” zaključni sloj za fasade: Baumit NanoporTop.
   
Samočistilni učinek s pomočjo narave
Zahvaljujoč posebni sestavi ima površina ometa Baumit NanoporTop, ob pomoči narave, samočistilne lastnosti. Pod vplivom sonca (UV-žarki), dežja, vetra in temperaturnih nihanj se delci umazanije spirajo s fasade.
   
Nanopor površina
 
Manjše onesnaževanje
Posebna površina ometa Baumit NanoporTop je mikroskopsko gladka, s porami nano-dimenzij. Te “nanopore” (1 nanometer = 1 milijoninka milimetra) so premajhne za delce umazanije, ki se zato le stežka lepijo na površino. Dodatno onesnaževanje fasade preprečuje nizek elektrostatičen
naboj zaključnega sloja Baumit NanoporTop.
 
NanoporTop
    
Zaradi posebnih lastnosti zaključnega sloja Baumit NanoporTop se prvotni videz fasade podaljša za dvakrat toliko, kot pri običajnih fasadnih zaključnih slojih.
Baumit NanoporTop je idealen zaključni sloj za vse Baumit fasadne sisteme. Dobavljiv je v 654 barvah po barvni karti Baumit Life.  Izberite si odtenek zaključnega sloja Baumit NanoporTop  na  www.baumitlife.com/si/
   
 
Vir: Baumit
26. marec 2013
 
 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...