Barve in feng shui

Po feng shuiju ima barva močne zdravilne lastnosti in je preprosta za uporabo. Če želite spremembo v življenju, zakaj ne začnete z barvo?
Barve in feng shui

  
Pri živordečih, rumenih in oranžnih odtenkih se počutimo bolj dejavne, vedre in jang. Blede barve, kot so svetlomodri in zeleni odtenki, pa nam prinesejo občutek spokojnosti in miru in jina.

Rumena
Svetlorumena dviguje moralo in veselje. Povezana je s soncem, ki predstavlja življenje in energijo. Uporabite to barvo, ko želite dvigniti moralo ali raven treznosti. Rumena je primerna za kuhinjo ali delovni prostor, učilnice. Uporabite temnorumeno barvo v sobi, če imate težave z depresijo in zdravjem. Rumena zemeljskih barv izboljša fizično moč.

Rdeča
Rdeča je povezana z elementom ognja, je barva strasti, vznemirjenja in jeze. Uporabite rdečo, ko želite dobiti energijo. Če iščete strastno ljubezensko življenje, ne pobarvajte z rdečo vsega prostora, ker potem ne boste mogli spati. Namesto tega sobo pobarvajte z rjavo barvo in ji dodajte detajle v rdeči. Rdeči barvi se izognite v prostorih, ki imajo veliko sončne svetlobe.

Oranžna
Ta barva je kombinacija optimistične rumene in strastno rdeče. Oranžna zbliža ljudi v duhovni harmoniji. Ta barva ljudem omogoča, da se sprostijo in izrazijo svoje mnenje brez strahu pred maščevanjem. Dodajte malce oranžne, ko imate različne skupine v istem prostoru. Idealna je za skupne prostore, kot so kuhinja in dnevna soba, kjer se zbere družina. Izogibajte se ji, če želite pridobiti samozavest in ustvarjalnost.

Zelena
Ta barva je skoraj vedno povezana z drevesi in zaradi tega predstavlja rast. Uporabite zeleno, ko ste željni sprememb, novih pustolovščin in navdiha. To je idealna barva za prostor, v katerem delate, ali v knjižnici. Izogibajte se ji, če imate težave s koncentracijo.

Modra
Povezana je z nebom in morjem ter je barva sprostitve in razmišljanja. Modra je idealna za lajšanje tesnobe in je zato primerna za prostor, v katerem se želite sprostiti in biti to, kar ste. To je najboljša barva za kopalnico, ker je ta tudi prostor za sprostitev. Stran od modre barve, če imate težave v odnosih z ljudmi ali če ste nagnjeni k depresiji!

Vijoličasta
Vijoličasta je simbol plemstva, obilja, bogastva in moči. Nosite vijoličasto, ko se počutite nezadovoljni in negotovi. Vijoličasta je povezana tudi z duhovnostjo in tišino, tako je idealna za prostor, v katerem meditirate, kot tudi za za centre dobrega počutja in centre za jogo.
Proč od vijoličaste, če ste nagnjeni k fantaziji in domišljiji!

Rožnata
Kot kombinacijo intimne bele in strastne rdeče je rožnata barva romantike. Uporabite jo, ko se želite počutiti ljubljeno in opaženo. To je idealna barva za spalnico. Če vam deluje preveč ženstveno, lahko uporabite nekoliko bolj blag odtenek. Izogibajte se rožnati, če pogosto izrabljajo vašo velikodušnost.

Rjava
Je barva, ki je vedno povezana z elementom zemlje, in je barva stabilnosti. Zagotavlja občutek varnosti, zaščite in stabilnosti. Uporabite rjavo, ko želite, da dobite stabilen in zdrav odnos. To je popolna barva za dnevno sobo, spalnico ali kuhinjo. Pustite rjavo pri miru, če imate težave ob zagonu novih projektov, kot tudi če prehitro padete v rutino.

Siva
Siva je mešanica intenzivne bele in črne, je barva prehoda. Zato je idealna za čakalnice in hodnike. Ne uporabljajte sivo, če želite biti aktivni.

Črna
Črna je barva, ki prikliče skrivnost in raziskovanje. Povezuje se jo elementom vode in je kot nalašč za spodbujanje zaupanja in neodvisnosti. Idealna je za poudarjanje podrobnosti v vsaki sobi, kjer želite izraziti svoje moči, na primer v pisarni. Izogibajte se ji, če ste nagnjeni k osamitvi od drugih.

Bela
Bela se povezuje z elementom kovine in je barva skoncentriranosti in čistosti. Bela spodbuja ustvarjalnost, ker spominja na čisto platno. To je odlična barva za kuhinjo, še posebej če radi preskušate nove recepte ali aranžirate hrano. Prav tako je primerna za umetniške studie. Upočasni rast belih krvnih celic in zelo dobro deluje na ljudi, ki so bolni za rakom. Stran od bele, če ste nagnjeni h kritiziranju in če težko izrazite svoja čustva.

vir: Siol trendi   

 
Vir:
27. julij 2012