3M predstavlja Prestige serijo

prvo prosojno folijo za steklo brez primesi kovin, ki blokira vročino in UV žarke, pri tem pa ne spreminja videza stekla in razgleda na okolico

3M, vodilni v tehnologiji folij za steklo, predstavlja novo, inovativno in edinstveno Prestige serijo. Te nove folije so prve prosojne folije za steklo brez primesi kovin, ki znatno zmanjšajo vnos vročine in UV žarkov v stanovanjska in poslovna poslopja. 3M njihovo učinkovitost podpira s 15 letno garancijo.

Prestige serija ponuja mnogo prednosti za lastnike domov in poslovnih poslopij v vsakem okolju in klimatskih pogojih. Za obalna področja odsotnost kovine v novih Prestige folijah pomeni tudi odsotnost korozije na foliji, kar je resen problem pri ostalih, na kovini osnovanih folijah. Poleg tega Prestige serija ne moti brezžičnih signalov, kot se to dogaja pri kovinskih folijah.

čPrestige serija označuje pomemben tehnološki napredek v tem, kako lahko folije za steklo izboljšajo domove in poslopja,č pravi Jon Hanbury, marketing manager v 3M-ovem oddelku za gradnjo in varnost. čLastniki stanovanjskih in poslovnih zgradb imajo zdaj na voljo visoko učinkovite prosojne ali rahlo obarvane folije, ki združujejo vse prednosti odebeljenih in zatemnjenih ali reflektivnih folij, ne da bi pri tem preprečevale vstop naravne svetlobe v notranje prostore ali naredile okna preveč bleščeča.č  

čFolije za stekla iz nove Prestige serije so dejansko manj reflektivne kot okna, ki jih pokrivajo, tako da je videz vašega doma ali poslovne stavbe praktično nespremenjen,č še doda Hanbury.

V poletnih mesecih in v toplejših krajih folije iz Prestige serije blokirajo do 66 odstotkov vročine, ki prihaja skozi okna, kar pomeni manj obremenjene klimatske naprave in nižje stroške elektrike. Ker te folije omogočajo več naravne svetlobe v notranjosti prostorov kot navadne folije, je prihranek viden tudi pri osvetljevanju.


Vse folije za steklo so testirane, ko je sonce sije pravokotno na steklo.


3M Prestige folije pa so testirane tudi takrat, ko je sonce najvišje in najmočnejše.

Sčasoma UV žarki, vročina in močna svetloba povzročijo obledelost pohištva, zaves, tapet in celo lesenih tal. 3M okenske folije so narejene tako, da zmanjšajo učinke sončne svetlobe in vročine na predmete v prostoru in blokirajo do 99 odstotkov škodljivih UV žarkov, ki najbolj pripomorejo k obledelosti. Popolnoma zaustaviti proces obledelosti je praktično nemogoče, vendar pa lahko Prestige folije ta proces drastično upočasnijo in tako ohranjajo pohištvo in tekstil v njihovem prvotnem stanju.                       

3M je vodilni v svetu pri folijah za steklo že več kot štiri desetletja, prvi patent za folije je prejel leta 1966. Nova Prestige serija označuje 3M-ov najnovejši tehnološki prispevek industriji. Z močjo sposobnosti svetovnega razreda v nanotehnologiji, lepilih, večplastnih optičnih filmov in precizni proizvodnji je 3M ustvaril novost na področju folij za steklo, ki je sestavljena iz stotine slojev, pa vseeno tanka kot Post-it listič.
3M Prestige folije za stekla so na voljo pri pooblaščenih distributerjih.                                  


Prestige folije za steklo so tanke, prosojne in praktično neopazne.

vir:  3M (East) AG Podružnica v Ljubljani

 
Vir:
30. november -0001