Terasa - oaza doma

Stilne terase so dokaz, da je življenje možno iz hiše potegniti v zunanji prostor in vrt ter pri tem uživati bolj kot v hiši sami.
Terasa - oaza doma
  
Nekateri ljudje prisegajo na vodnjake, saj v vrt prinesejo vzdušje pokojnosti. Drugi imajo radi pergolo - pokriti vrt pod katerim lahko uživajo v senci. najbolje pa je da združite vse kar vam ustreza in si naredite pravi raj na zemlji - in to v vašem vrtu ali na vaši terasi.
46 terraces

Pohištvo iz teaka bo na teraso prineslo vso razkošje ki ga potrebujete. Miza in stoli iz teaka, ki jih lepo zaokroži čudovit platnen senčnik so umeščeni na tlakovani prostor v vrtu, ki so si ga ogradili pred neželenimi pogledi z ograjo iz bambusa ter bogato opremili z rastlinami v loncih.

Tlakovanje: najlažje boste vzdrževali ploščice iz umetne mase - granitogres, ki bodo zdržale vse temperaturne spremembe in ne bodo povzročale težav. Izberite naravno barvo, ki je v skladu z vašim okoljem ali hišo ter vzorec, ki imitira naravni kamen. Najleše je – če imate možnost, da iz dnevne sobe potegnete v vrt kar iste ploščice in tako ustvarite tudi fizični videz istega prostora.
66 terraces

Pazljivo pri izbiri lesa za pergole. Izberite raje pergolo iz več kosov, ker je manj možnosti, da se vam bo ukrivila in zvila. Barvo lesa izberite glede na barvo pohištva ter poskrbite za čvrste temelje.

Raznovrsten barvni vrt v posodah. ornamentalne trave, azaleje, klematis ter ostale rastline, ki bodo uspevale v velikih loncih so primerne za terase. Izberite orjaške lonce iste barve in oblike ter vanje zasadite svoj vrt. Pri tem je najlepše, da je vrt lahko vsako sezono drugačen in ga lahko spreminjate po svojih željah in potrebah.

Ograja iz bambusa. je poceni a učinkovita zaščita. Potrudite se in naredite iz bambusa prostorsko ornamentaliko. Ne potegnite ga e v ravni liniji temveč se z njim poigrajte v prostoru, tako v višinskih razlikah kot oblikah. S tem bo prostor zanimivejši in videti precej bolj urejen. Pa tudi marsikatera napaka v ograji se ne bo videla.
6 fences

Vsekakor pa je najpametneje, da pričnete delo z natančnim načrtom. Svojo zamisel izlijte na papir ali poiščite krajinskega arhitekta, da vam nariše kar ste želeli in predlaga tudi kakšno boljšo rešitev. Pri iskanju idej in rešitev si lahko pomagate z nasveti in idejami za vaš lepši vrt.
 
vir: druzina.enaa.com
 
Vir:
31. marec 2013