Sončna elektrarna: samooskrba in zaslužek?

Sončna elektrarna za samooskrbo z električno energijo je trend, ki se mu boste težko izognili v naslednjih letih.
Sončna elektrarna: samooskrba in zaslužek?
  
Za pridobivanje električne energije poskrbita sončna energija in solarni paneli v katerih so sončne celice (fotovoltaika), katere namestimo na streho hiše ali kakšnega drugega objekta (npr. kozolec). S tem pocenite elektriko za 75 %, investicija pa se vam z Eko skladom povrne že v 10 letih. Izgradnjo sončne elektrarne zaupajte preverjenim izvajalcem, saj bo lahko sončna elektrarna delovala tudi do 30 let. Sončno elektrarno priporočamo še zlasti vsem, ki ogrevajo dom s pomočjo električne energije (npr. toplotna črpalka ali IR paneli).

Sončna elektrarna za samooskrbo z električno energijo je pot, ki jo zasleduje vso človeštvo, razen energetskega lobija.
 
Cena sončne elektrarne na ključ se izračuna glede na vaše potrebe po električni energiji oziroma nazivne moči sončne elektrarne.
 

Tabela: Cenik za sončne elektrarne na ključ

* Cene za sončne elektrarne so empirično izračunane glede na povprečne cene preko 100 poslanih ponudb preko Omisli.si/soncno-elektrarno in glede na lastno tržno raziskavo druge ponudbe pri preverjenih ponudnikih sončnih elektrarn v Sloveniji. Cene so okvirne, za točen izračun pošljite povpraševanjeCene veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji.

** Nazivna moč (tudi inštalirana nazivna električna moč; inštalcijska moč, itd.) sončne elektrarne je po definiciji enaka njeni moči pri gostoti sevalnega toka 1kW / kvadratni meter. Pri tem predpostavimo, da so sončni žarki pravokotni na vpadno površino.

*** Ceno sončne elektrarne določimo glede na nazivno moč, ki je potrebna, izhodišče za to pa je vaša siceršnja letna poraba oz. potreba po električni energiji. Povprečno 4-člansko gospodinjstvo letno porabi 4035 kWh elektrike / leto.

 
Zahtevaj ponudbe
vir: omisli.si
 
Vir:
01. januar 2019