Prednosti pri ogrevanju na zemeljski plin

Ogrevati z zemeljskim plinom da ali ne, je vprašanje vsakega lastnika nepremičnine, v kolikor mu je dana možnost tovrstnega ogrevanja.
Prednosti pri ogrevanju na zemeljski plin

  
Z zemeljskim plinom lahko uresničite najrazličnejše možnosti ogrevanja - od centralnega ogrevanja za stanovanje preko centralnega ogrevanja za celotno hišo pa do velikih naprav za ogrevanje več hiš skupaj - v vseh primerih je seveda vključena tudi priprava tople vode. Tudi za uresničitev Vaših želja, kje namestiti ogrevalnonapravo, ni skoraj da nobenih ovir.

Poleg klasične (kletne postavitve), je mogoče postaviti tudi podstrešno izvedbo oz. strešno kurilno cenralo. Pri tem Vam ni potrebno zgraditi dimovoda skozi celo hišo ampak samo skozi streho.

Posodobitev ogrevanja z zemeljskim plinom

Želite posodobiti Vaš sistem ogrevanja, ne da bi bilo potrebno predelati celo hišoč Brez problema! V osnovi imate za to dve možnosti;

  1. Objekt z obstoječim centralnim ogrevanjem:
    Zamenjate svoj dosedanji ogrevalni sistem npr. prehod s trdih ali tekočih goriv na zemeljski plin. Pri tem zamenjate npr. le obstoječi proizvodnik toplote in način priprave tople vode s kotlom na zemeljski plin, ki tudi skrbi za pripravo tople vode. Razdelilni toplotni sistem (cevovodi, grelna telesa, itd,..) ostanejo.
  2. Objekti brez centralnega ogrevanja ( prizorišča posamične kurjave):
    Ob uporabi zemeljskega plina se lahko odločite, kam bi želeli postaviti Vaš proizvodnik toplote: v klet, na podstrešje, ali kar v stanovanje. Naprave na zemeljski plin se lahko namestijo brez večjega posega in stroškov, vseeno ali gre za ogrevanje stanovanja ali le pripravo tople vode, naprave prihranijo na prostoru in so nemoteče. Lahko so torej nameščene celo na hodniku, kopalnici ali v shrambi, glede na položaj dimnika.

Pridobite dodaten prostor

Pri večini energetov porabimo veliko prostora za njihovo skladiščenje. Za zemeljski plin ne potrebujete skladišča. Kurilne naprave so tako kompaktne, da lahko vaši dosedanji kurilni prostor ( pri priključni vrednosti do 50kW) porabite v druge namene - npr. za fitness sobo. Vaši domišliji za domači kotiček ni na poti skorajda nobena ovira več.

In voda bo vedno prijetno topla

Zemeljski plin Vam nudi najboljše predpostavke za gospodarno in udobno pripravo tople vode. Iz obsežne palete naprav lahko izberete tisto, ki natančno ustreza Vašim gradbenim pogojem, velikosti gospodinjstva, Vašim osebnim standardom za opremljanje prostora in Vašim željam po udobnosti.

Tako kuhajo strokovnjaki

V večini profesionalnih kuhinj se kuha na plin oz. na zemeljski plin - izkoristite torej tudi vi prednosti štedilnika na zemeljski plin v vašem gospodinjstvu: pecite in kuhajte jedi, in pri tem prihranite čas in energijo, na dobro nastavljivem, odprtem plamenu - brez dolgega segrevanja in brez nepotrebnega zapravljanja vložene energije.

Ogrevanje na zemeljski plin je koristno tudi poleti

Hladilna sredstva (FCKW) v klima napravah, ki obratujejo na zemeljski plin, danes nadomeščata voda in amoniak. Oba sta čisto naravni snovi in imata skoraj neškodljivo delovanje na naše ozračje. obstajajo naprave, ki lahko ogrevajo in ohlajajo. Povsod tam, kjer uporabljajo zemeljski plin, lahko tako podjetja, kot banke, kino dvorane, supermarketi, restavracije, itd ustvarjajo manj hrupno in okolju prijazno in prijetno prostorsko klimo.

vir:  www.isp.si  - I.S.P. d.o.o., Kamnik

 
30. november -0001