Pred šolo uredite sobo za najstnika

Načrtujete prenovo sobe vašega najstnika? Potem se prenove lotite na veliko, samo nova barva na steni in nov posteljni komplet ne bo dovolj.
Pred šolo uredite sobo za najstnika
  
Saj se spomnite sebe, ko ste bili v najstniških letih in imeli velike želje. Najstniška soba je nekakšno mini stanovanje, zatočišče zanj pred zunanjim svetom.

Preurejanja in opremljanja njihove sobe se lotite skupaj z njim. Določite vsoto, ki jo lahko porabi, od novega pohištva do barvanja; upoštevajte njegove ideje, navsezadnje bo on v njej preživel večino časa. Seveda naj vam pri preurajanju tudi fizično pomaga, kolikor pač lahko.

Ko iščete ideje, kakšne barve naj bo soba ali naj bo na steni kakšna tapeta ali vzorec, iščite v njegovem okusu. Če je fant in ima rad letala, potem lahko eno steno polepite z različnimi letali. Morda je vaša najstnica navdušena športnica in bi želela imeti športno opremljeno sobo.

Verjetno boste povsem spremenili lego postelje, pisalne mize in drugega pohištva in ga zamenjali za bolj "odraslega". Prepustite mu odločanje, vztrajajte le, da bo pisalna miza postavljena tako, da bo dovolj dnevne svetlobe. Po vsej verjetnosti bo to soba iz katere se bo preselil v svoje stanovanje, zato bo to zadnja res velika prenova.

Ko se boste torej lotili prenove, pomislite kaj bi bilo všeč vašemu najstniku, poiščite možne ideje ter se nato skupaj odločite (včasih boste morali malo stisniti zobe, saj veste, najstniki imajo svoj okus) kakšna bo končna podoba sobe.
 
V kolikor vam primankuje idej - sprehodite se po spletu, npr. striček Google najde vse in poiščite zanimive ideje, ki jih lahko z malo truda prenesete v vaš/najstniški kotiček.

 
vir:  druzina.Enaa.com
 
Vir:
28. avgust 2012