Pisarna in barve

Ureditvi interierja pisarne večina ne daje prevelikega poudarka, razen v smislu funkcionalnosti, to je da zadošča potrebam opravljanja njihovega posla. Pisarna mora imeti mizo, stol, informacijski sistem, omare za shranjevanje dokumentov, luč, stene, tla, strop!
Pisarna in barve
   
Pisarna je prostor podjetnika, kjer preživi večino svojega dneva. Preostali del dneva preživimo doma, v hiši, stanovanju, kjer smo skrbno izbrali pohištvo, barve opreme in površin, ki nas obdajajo, materiale, dodatke. Tako se počutimo "domače", sproščeno, smo v prijaznem okolju, ki nas pomirja.
green home office design

In isto velja za vsak prostor, ki nas obdaja. V nekaterih se počutimo "kot doma", v drugih se počutimo nelagodno, napeto. Občutki, ki nas preplavijo, so posledica energije, ki jo prostor oddaja. Velik del te energijo oddajajo barve v prostoru. S spodbudnimi barvami delovnega okolja lahko izboljšamo motivacijo za delo, utrdimo zdravje in povečamo storilnost. Pravilno opremljeni in obarvani prostori, lahko pomagajo, da damo med delovnim časom zares vse od sebe. Res pa je, da je večina pisarn še vedno odetih v dolgočasnih rjavih in bež tonih ali pa v hladno sivih in belih odtenkih. Te barve so ostre, neprijetne in pogosto povzročajo malodušje, saj je enobarvno okolje pusto in ne omogoča, da bi se ob njih sprostili in odpočili.
3501c481a06549e38d43a4df2fb535a0

Podjetniki, ki so sami svoji gospodarji, lahko svoje delovno okolje barvno povsem spremenijo. Utrudljive in naporne delovne razmere lahko spremenijo v take, ki motivirajo in navdihujejo. Delovnega prostora - pisarne ni težko spremeniti, tako da postane prijetnejša in prostornejša. To lahko dosežemo s kombinaciji barv sten ali/in pohištva oziroma dodatkov v prostoru.
modern green office ideas

Ko se odločate za barvno kombinacijo vaše pisarne, si postavite naslednja vprašanja:
  • ali imate dovolj prostora in svetlobe,
  • ali se vam zdi delovno okolje udobno,
  • ali ste obkroženi z rastlinami, ki prostor dodatno napolnjujejo s pozitivno energijo,
  • ali so v vašem delovnem okolju barve, ki so vam všeč in za katere čutite, da jih potrebujete,
  • ali je vaš delovni prostor vroč, hladen, vlažen ali suh,
  • ali se vam zdi, da dajete vse od sebe med delom,
  • ali se počutite utrujeni, otrpli, nemotivirani, malodušni ali celo ujeti.
    
vir: poslovni-bazar.si
 
Vir:
04. januar 2017