Parket tudi v kopalnice!

Zaradi topline, ki jo izžareva, vse več investitorjev parket polaga tudi v kopalnice.
Parket tudi v kopalnice!
    
Vsi poznamo prednosti lesenih podov, ki ne le izžarevajo toploto in so zato nadvse prijazni do uporabnika, ampak so tudi preprosti za čiščenje in vzdrževanje.
   
Zato se zadnje čase vse več investitorjev odloči položiti parket tudi v kopalnici, in to kljub očitnim pomanjkljivostim tega prostora, kot je povečana vlaga. Če torej nameravate v kopalnici uporabiti parket, je najpomembneje izbrati ustrezen tip lesa – takšnega, ki je najodpornejši proti vlagi. 
 
Proti tej sicer ni popolnoma odporen noben les, je pa res, da je les oreha, oljke in duglazije odpornejši (in cena primerno višja). K odpornosti lesa pripomore tudi primerno lakiranje, kljub vsemu pa je treba parket po vsakem prhanju temeljito pobrisati, kar zahteva precej samodiscipline. Pred odločitvijo za parket torej dobro razmislite, še posebno če imate majhne otroke. 
   
Pri polaganju parketa v kopalnici vam svetujemo, da delo prepustite strokovnjakom, saj se lahko vsaka napaka pokaže v dvignjeni površini parketa. Strokovnjaki vam parket tudi naoljijo, s čimer je zaščita pred vlago boljša kot pri lakiranju. Pri kopalnicah so posebno problematični robovi, ki morajo biti zaključeni. Vsekakor pa je treba površino redno vzdrževati in obnavljati.
  
vir: Žurnal24, Miha Pečoler
 
Vir:
12. januar 2009