Okolju prijazne (eko) ideje za dom

Doma ločujete odpadke? Pa ste že kdaj pomislili, kako eko je vaš dom? Pravzaprav ni potrebno veliko, da postane vaš dom okolju bolj prijazen.
Okolju prijazne (eko)  ideje za dom

  
Pozabite na tepihe ter imejte namesto njih lesena tla. Večina tepihov je narejenih iz neorganskih vlaken, hitro postanejo umazana ter so pravo leglo prahu in toksinov. Les v stanovanju pa se bo dolgo ohranil in tudi prostor bo veliko bolj prijazen.

Povsod doma, kjer uporabljate tekstil, se odločite za materiale kot so organski bombaž, svila, lan ali konoplja. Tudi v kopalnici imate lahko organsko zaveso za prhanje namesto plastične. Posteljna pregrinjala in prevleke naj bo prav tako iz organskih materialov. Vzglavniki pa napolnjeni iz organskih materialov, kot so recimo ajdove luščine. Takšen vzglavnik je ne le eko temveč tudi dober za miren spanec.

Pri čiščenju uporabljajte naravna in biorazgradljiva čistila, ki so okolju ter vašemu domu veliko bolj prijazna. Ta čistila tudi lepo dišijo – po limoni, divji pomaranči, zeleni mandarini ali cipresi.

green cleaning products

 

Ko boste naslednjič barvali stanovanje, kupite eko prijazne barve. Tako boste v okolje in dom izpustili manj nevarnih plinov, kot bi jih sicer.

vir: druzna.enaa.com

 
Vir:
03. junij 2013
 
 
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah