Nekaj idej za opremo majhne kopalnice

Marsikdo med nami ima kopalnico za svetišče, prostor kjer se otrese stresa in očisti dušo ter telo - in to ne glede na njeno velikost. Z nekaj preprostimi triki si lahko še tako majhno kopalnico povečate in narediti bolj udobno.
Nekaj idej za opremo majhne kopalnice
  
Spodaj vam bomo predstavili nekaj preprostih nasvetov, ki ne zahtevajo predelave celotne kopalnice.
 
Barve
S pravilno izbiro "mehkih" barv lahko prostor optično povečamo in ustvarimo vtis večjega prostora.
 
kopalnica m2
 
Osvetlitev
Kot z barvami lahko tudi z ustrezno porazdelitvijo svetlobe naredimo kopalnico na občutek večjo. Pozabite na velike luči, ki vam samo jemljejo prostor i s svojo velikostjo še bolj manjšajo občutek velikosti. Porazdeljena svetloba je najboljša izbira - še posebej če jo lahko "skrijete" v strop. Poleg tega razmišljajte v smeri nežne, mehke svetlobe - robovi bodo poudarjeni in s tem vizuelno povečan prostor.

kopalnica m6

Ogledala
S pomočjo ogledal lahko preusmerjate svetlobo, povečate prostor, ... skratka niso zgolj element za lepotičenje.  Pri izbiri ogledal pojdite na največje, kar še lahko postavite na izbrano mesto. Če se le da naj bo ogledalo brez okvirja in izogibajte se montaži omaric z zdravili ob ogledalih, saj vam le te še najbolj zmanjšujejo prostor.
   
kopalnica m3
  
Umivalnik
Manj je več!  Veliki umivalniki so preteklost - saj so se uporabljali tudi za odlagalne površine. V manjšo kopalnico vgradite majhen umivalnik, saj boste tako sprostili še nekaj pohodne površine.
    
umivalnik3
  
Poličke
Izkoristite vsak možni prostor za izdelavo odlagalnih poličk. V kolikor nimate prostorskih možnosti izdelati zidnih niš, lahko poličke pritrdite nad školjko, preko okenskih niš, ... Najboljša izbira pa bo postavitev ozke visoke omare s policami, saj bo takoj pritegnila pogled in dodala k občutku večjega prostora.
 
kopalnica m4
  
Za konec
V majhni kopalnici ni nikakršne potrebe po ločevanju tuša od preostalega prostora, še posebej pa ne z zavesami. V kolikor že predvidevate "zaprtje" tuša zaradi poplavljanja kopalnice vam svetujemo, da izberete in vgradite steklena vrata/steno, saj v mahjni kopalnici, kjer ni prostora za veselice in ste največkrat sami ne potrebujete zaščite pred pogledi.
Če pa razmišljate o preureditvi kopalnice, pa razmišljajte v smeri izdelave lastnega kotička za razvajanje - tuš kot del kopalnice z večjim številom različnih pršnih nastavkov - na trgu jih je malo morje.
  
euphoria cosmopolitan head shower
 
Za konec - ne bojte se v vašo kopalnico dodati lastnih idej, rešitev.
V kolikor imate kakšno rešitev, ki bi jo radi delili s preostalimi obiskovalci našega portala nam jo lahko pošljete po pošti #EM#696f646c446274666c606764226e6162#EM# s kratkim opisom, razlago.  Objavili jih bomo na portalu oz. na naši Facebook strani.
      
 
Vir:
16. maj 2014