Načrtovanje domače pisarne

Dobro postavljena pisarna lahko veliko pripomore k vašemu poslovnemu uspehu že samo s tem, da se boste v njej počutili dobro in udobno.
Načrtovanje domače pisarne

     
Pomembno je, kje si postavite pisarno, vendar kljub temu si preberite in zapomnite sledeče nasvete za postavitev pohištva.

Izdelajte načrt prostora

Za začetek si narišite vaš prostor na papir (tloris - dvodimenzionalno sliko), seveda pa ga je priporočljivo zrisati v natančnem merilu, če želite pridobiti čimboljšo izkoriščenost prostora. Zato boste morali izmeriti prostor (tlorisne dimenzije, lokacijo oken, vrat, zidov, ...) - in ne pozabite narisati vaših inštalacij (telefonska vtičnica, električna vtičnica, kamin, ...). Bistvo vsega je, da prikažete natančno sliko prostora za čimboljšo izkoriščenost in možnost prestavljanja pohištva že na papirju. Ko imate zbrane vse podatke, jih prenesite na papir (milimetrski papir) in ne pozabite označiti v katero smer se odpirajo okna, vrata in koliko v prostor segajo.

 

Razpostavitev elementov

Z osnovnim tlorisom prostora si sedaj lažje predstavljate prostor. Za razporeditev elementov boste potrebovali silhuete pohištva (izrezane iz tršega papirja in seveda v enakem merilu kot sam tloris), da jih boste lahko postavljali po tlorisu in tako izbrali najbolj optimalno in všečno postavitev.

Medtem ko postavljate pohištvo po tlorisu, imejte v mislih vaše delovne potrebe in postopke. Velika večina pisarn je osredotočena oz. skoncentrirana okoli računalnika in vsega kar spada zraven (tiskalnik, tipkovnica,...).

Drug pristop k opremljanju domače pisarne je sledeči: najprej pričnete z osnovnim (miza in stol). Potem "dodajate" ostalo pohištvo okoli tega (omara, police, luči, ...). Največja prednost tega dela s tlorisom je, da lahko prestavljate pohištvo in ponovno preuredite, ne da bi vam bilo potrebno dvigovati težkih omar, miz, ...

Pri vsej tej zabavi ne pozabite na feng-šui.

 
Vir:
30. november -0001