Izognite se napakam pri obnovi kopalnice

Še preden začnete razmišljati o izgledu bodoče kopalnice, vas vabimo da pogledate na spodnje napake, ki vam lahko ob nadaljni uporabi kopalnice zagrenijo življenje.
Izognite se napakam pri obnovi kopalnice
  
V svoji kopalnici ne bi nikoli ...

... prezrl dobrega gretja in prezračevanja. Kopalnica vam mora nuditi zadosten nivo udobja. V kolikor je to mogoče, kopalnico postavite na vzhodno stran, da ujamete jutranje sonce za večji energijski naboj ob začetku dneva. Če imate možnost izberite takšno dimenzijo oken, ki jo lahko odprete, saj poletni zrak pozitivno deluje na uporabnike. Za zimske termine dodajte talno gretje - pomaga za tiste najbolj zmrznjene.

... uporabil kamna v mokrih območjih. Kamnita obloga mora biti dodatno tesnjena in zaščitena s premazi, kar povzroča dodatne stroške tudi pri nenehnem vzdrževanju. Izgleda pa res lepo - ampak res samo izgleda.
 
... vgradil ventilatorja, ki ne bi bil vdelan v strop ali opremo. Ventilator, ki je "obešen" ali "prislonjen" na strop ali steno kazi linije v kopalnici, poleg tega pa je tudi zelo očitno mesto kopičenja umazanije, ki jo uporabnik ali obiskovalec takoj opazi.
 
... postavil prostostoječe kadi v kot ali ob steno, četudi je prostor zelo majhen. Že v osnovi je prostostoječa kad namenjena dostopu z vseh strani. V kolikor že morate kad prisloniti k steni, razmišljajte o drugačni obliki kadi.
Copper Bathtub
 
... podcenjeval pomembnosti prostora pri zagotavljanju sprostitve. Vedno manjkrat je kopalnica zgolj še en prostor za higieno, večkrat se jo že predstavlja kot dodatek dnevnim prostorom, namenjen sprostitvi in pobegu iz turobnega vsakdanjika. Zato je potrebno pri snovanju kopalnice biti pozoren na naravno svetlobo in zakaj pa ne vgradnjo integriranega zvočnega sistema. Saj boste v novi kopalnici preživeli več časa, saj boste uživali v glasbi in vodnih užitkih.
 
... izbral kopalniškega pohištva nižje kakovosti, se pravi varčeval na kvaliteti - ravno tako to velja za talno keramiko. Če že morate varčevati - dajte to na stenah, čeprav, kopalnico delate za naslednjih 10+ let - naredite si takšno, da boste v njej dolgo časa bili sproščeni in zadovoljni.
   
Pa veliko užitkov že pri načrtovanju prenove.
 
Vir:
29. februar 2016