Feng shui v pisarni

Feng shui v kitajščini pomeni veter in voda, predstavlja pa kitajsko umetnost urejanja prostorov v skladu s silami narave.
Feng shui v pisarni

 
Kitajci verjamejo, da pravilna izbira in umestitev predmetov vplivata na usodo celotne družine. Pravil feng šuija pa se lahko držimo tudi v pisarni, da se bomo v njej počutili prijetno.

Miza
Pomembno je, da je dovolj velika, saj vas za majhno mizo ljudje ne bodo jemali resno. Izogibajte se mizam v obliki črke L, saj ovirajo možnosti za napredovanje. Osrednji del mize predstavlja področje znanja in inspiracije. Na to mesto postavite nekaj modrega ali sivega, na primer računalniško miško, ki bo spodbudila ustvarjalnost in jasne misli.

Računalnik
Računalnik proizvaja veliko količino energije jang, ki jo morate uravnotežiti z modrimi, oranžnimi ali rdečimi predmeti, ki jih postavite na vidno mesto na mizi.

Rastline
Na vsaki mizi bi morala biti vsaj ena listnata lončnica, saj spodbuja pozitivno energijo in izničuje negativno či energijo, ki jo povzročajo stebri in ostri robovi. Lončnica naj bo v zgornjem levem kotu mize, če je le mogoče, v rdečem lončku. Rdeča barva spodbuja delovno učinkovitost in povečuje blaginjo.

Koš za smeti
Bolje je, da ga nimate v bližini delovne mize. Če se temu ne morete izogniti, ga namestite v spodnji levi kot mize in če se le da, naj bo zunaj vidnega polja.

Telefon
Če ste levičar/-ka, naj bo telefon v zgornjem levem kotu mize. To vam bo prineslo srečo in dobre stike z ljudmi. Če ste desničar/-ka, imejte telefon v spodnjem desnem kotu mize. To področje je povezano s pretokom denarja. Telefona nikakor ne postavite tako, da boste morali telo zvijati oziroma dajati roko na drugo stran telesa. To ustvarja negativno či energijo in povzroča neprijetnosti.

Predali v omari
S papirjem in dokumenti opravite hitro, ne pustite, da se vam valjajo po mizi. Spravite jih v omaro, kjer predale podložite z modro ali rdečo podlogo, ki bosta v vas sprožali pozitivne vibracije.

Adresar
Če ga uporabljate za poslovne stike, ga položite na srednji ali spodnji desni del mize, saj je to območje pretoka denarja in bo tak položaj pozitivno vplival na vaše finančno stanje.

Pisarniške potrebščine
Najprej uredite zmedo na pisalni mizi. Vse, česar ne potrebujete nujno, odložite v predal. Miza naj bo pregledno urejena, svinčnike, ravnila in druge potrebščine pa imejte vedno na istem mestu.

Fotografije
V zgornjem desnem delu mize naj bodo fotografije vas in vaših najdražjih, saj je tam območje odnosov. To vam bo pomagalo vzpostaviti harmonijo in prijateljstvo tako v pisarni kot zunaj nje.

Voda
Kozarec vode postavite na spodnji del mize. Če bo rahlo na desni strani, bo spodbujal ustvarjalnost, na levi pa vam bo pomagal k pridobivanju znanja in k dobrim odnosom.

Mape
Arhiv in druge mape naj bodo lično urejeni in pastelnih barv. Če jih boste imeli v zgornjem levem kotu omare, vam bodo dajali energijo, saj je to del, ki prinaša srečo in blagostanje.

Kristali
Če imate na računalniškem ekranu kak kristal, bo to spodbudilo vašo ustvarjalnost, saj bo kristal nase prevzel odvečne elektromagnetne valove.

 
26. julij 2012
 
 
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad