Enostavni triki za več prostora!

V vsakem domu, ne glede na velikost, se pojavlja potreba po dodatnem prostoru. Če se sprašujete, kako učinkovito izkoristiti vsak njegov kotiček, si preberite teh pet enostavnih trikov, s katerimi boste prav gotovo pridobili na prostornosti.
Enostavni triki za več prostora!
  
1. Odprite predprostor

Prostor, ki s svojo podobo daje prvi vtis o stanovanju oziroma vas vašim gostom, mora biti dobro organiziran in učinkovit. Optično povečajte prostor tako, da si zagotovite stenske obešalnike, odprte police in veliko ogledalo. Pohištvo izbirajte v svetlejših odtenkih.

2. Naj bo kuhinja enostavna za – kuhanje

Kuhinja je najbolj deloven prostor v vašem domu. Zato mora biti enostavna in funkcionalna za opravljanje del ter prijetna za preživljanje časa. Povečajte prostor z vodoravno postavljenimi policami v shrambi, dodaten prostor bomo pa pridobite z namestitvijo novih polic v kuhinji. Razmislite, ali so obstoječe police dovolj ‘globoke’ ali pa lahko njihovo širino še povečate.

3. Izkoristite spalnico

Vsaka spalnica bi morala biti zatočišče od sveta kraj, kjer si lahko ‘napolnite baterije’. Če vam v spalnici primanjkuje prostora, se prepričajte, ali je vaša garderobna omara dobro organizirana. Pri prostoru boste privarčevali, če boste imeli na obešalnikih le sezonska oblačila, ostala pa organizirana v primernih shranjevalnikih. Če imate predalnik pod posteljo, ga izkoristite.

4. Velika dnevna soba

Verjetno ste opazili, da v celem domu postane dnevna soba najhitreje razmetana. Nič nenavadnega, saj v tem prostoru preživimo največ časa z družino in prijatelji.
Navidezno lahko povečate prostor z večnamenskim pohištvom, kot je denimo sedežna garnitura s predalnikom za posteljnino. Pri dobremu organiziranju vam bodo v pomoč odprte police in velika komoda.

5. Sproščujoča kopalnica

Prostor, kjer začnete in končate dan, je najslabši za shranjevanje. Vaši kopalnici lahko dodate nekaj uporabnega prostora z dodajanjem odprtih polic in košare pod umivalnikom. Za vrati lahko namestite nekaj električnih aparatov, ko le-ti niso v uporabi. V lične škatle shranite kozmetiko, ličila, nakit, glavnike in ščetke za lase.
 
vir: Razkrito.net
 
Vir:
29. januar 2013