18 zanimivih oblik lebdečih stopnic

V sedanjih, elektronskih časih se vse premika zelo hitro. Tudi razvoj v oblikovanju stopnic je naredil skok naprej. Najnovejši hit so t.i. lebdeče stopnice.
18 zanimivih oblik lebdečih stopnic
  
Poleg že običajnih načinov prehodov iz etaže v etažo so lebdeče stopnice lep doprinos k arhitekturnim dodatkom v prostoru, še posebj v smeri minimalizma, saj jih imamo bolj za pohištvo kot konstrukcijski element - le to v večini spodnjih primerov tudi niso.
  
lebdece18
Kovinske stopnice s kovinskim držajem delujejo zelo industrijsko - primerno za pisarne, industrijske hodnike, za pomožna stopnišča, ...
  
lebdece17
Tipičen primer minimalizma - temne stopnice s temno črto na veliki beli steni. Saj sploh ne delujejo kot stopnice, bolj kot odlagalne police.
  
lebdece16
Les je lep, lesene stopnice pa še bolj. Zgornji primerek je po našem okusu sicer lep, o njegovi uporabnosti in trajnosti bi pa lahko razglabljali ure in ure.
   
lebdece15
V nasprotju z zgornjo sliko so za nastopne plošče tukaj uporabljene jeklene plošče. Kar je pa prednost takšne izvedbe - prostor pod stopniščem kar naenkrat ni več tako omejen z uporabnostjo.
  
lebdece13
Kotne lebdeče stopnice - človeka je kar strah hoditi po njih.
 
lebdece14
Stopnice kot neskončen trak, sicer jeklene, ne toliko lebdeče pa še vendar spadajo v to kategorijo. Vsekakor nenavadna oblika.
Še ena takšna, malce izpopolnjena.
lebdece12
 
lebdece11
Stopniščna rama kot trak še na malce drugčen način. Če pozorno pogledate - spodnja stopnica ne nalega na tlak ...
  
lebdece10
Zanimiv izkoristek stene z igro barv.
 

lebdece2

 

 

Tudi steklene stopnice so moden dodatek prostoru. Samo da vam kaj steklenega ne pade po njih.
  
lebdece9
Kombinacija lesa, tudi lebdečega kovinskega držala (vsaj enkrat na zunanji strani) daje vtis večje prostornosti.

lebdece8
Različnih variant na temo lebdečih stopnic je vsaj toliko kolikor si lahko zamislite različnih materialov, zloženih skupaj v homogeno celoto.
  
lebdece7
Ogromna stena prekinjena z dvemi stopniščnimi ramami z narobe obrnjenimi stopnicami, povrhu še celo v isti barvi.  Kontrast vsemu temu doda zloščena ograja iz nerjaveče pločevine.
  
lebdece6
Če so stopnice del opreme v prostoru jih je priporočljivo izvesti čim bolj preproste in nevpadljive. Tako boste dosegli celo večji učinek na samih stopnicah, da o večjem občutku prostora niti ne govorimo.
  
lebdece5
Les, steklo ....
  
lebdece4
Mornarska izvedba lebdečih stopnic.
 
lebdece3
Variant na temo izbire in oblike materiala je, kot smo že omenili, neskončno.
  
Ste si izbrali svoje bodoče stopnice. Ne oklevajte, bolj kot so neobičajne, več pogledov in pozornosti pritegnejo. Varnost in včasih tudi uporabnost nekaterih idej je pa že druga tema.
   
 
Vir:
01. avgust 2014