10 preprostih projektov za obnovo vaše kuhinje

Oziroma kako izdelati novo kuhinjo za majhen denar.

 
Potrebujete kreativno, hitro rešitev za vašo "preživeto" kuhinjo, imate pa omejen čas in še bolj omejena denarna sredstvač

Teh 10 projektov lahko izvede vsak spretnež z orodjem (po principu NAREDI SI SAM) začenši po zajtrku in z dokončanjem pred prihodom povabljenih gostov na večerjo. Za spodnje projekte ni potrebno veliko denarja (nobenih kreditov, ...), pa vendar boste na koncu z njimi "zažgali".
Nekateri projekti bodo všeč celo vašim stanodajalcem.

Razmislite o barvi

Prvi in glavni namig: barva povsod dela čudeže.
če je pohištvo še vedno "in," ga pobarvajte - ročno, zunaj in znotraj. Ne mislite na barvo, mislite na odseve in strukturo. Staro leseno pohištvo v kuhinji poškropite (s sprejem) - pobarvajte s sijočo, bleščečo belo ali nežno pobarvajte z oljno barvo v kremno beli barvi, kar vam omogoča nešteto možnosti. Potem prebelite stene z rahlo svetlikajočim se lakom. Uporabite barvno kombinacijo, ki bo poudarila vaše pohištvo.
Se počutite avanturističnoč Prepustite se domišljiji; prebarvajte robove, zglobe, predale, ... Vse to bo vaše pohištvo predstavilo v čisto drugačni luči.

Novi držaji

Med prenovo omaric razmislite o novih držajih. V majhni kuhinji se splača vložiti nekaj denarja v držaje in belo tehniko. Dragi držaji povzročijo, da še tako "starinsko opremljena" kuhinja zapoje.
Namig: bodite izvirni.

Odstranite

Manj je več. Preglejte omarice in se odločite katera vratca bi odstranili, da bi "razkazovali" police. Odprte police naredijo kuhinjo večjo.

Zamenjajte

Zamenjajte "polna" vrata omaric s steklenimi vrati.
Steklo je lahko čisto ali zamegljeno, z vzorci ali brez, vitraž, ... Predstavite posodo, srebrnino, porcelan,... - karkoli. Tudi, če samo odstranite "polna" vratca, da bi dobili odprte police - učinek je enak, če jih zasteklite.

Razsvetljava

Usmerjena svetloba razsvetli vsako kuhinjo.
Majhni reflektorji naredijo prostor urejen in nov. Vsa ta razsvetljava vam razsvetli, osvetli prostor tam, kjer vi to želite, potrebujete, .. in s tem povzročite vizualno povečanje prostora, zvišate strop, ... če imate zelo majhno kuhinjo, izdelajte kvadrat ali pravokotnik iz lučk z zelo majhnimi žarnicami (halogenska svetila).

Preprostost

Napravite novo oblogo stene nad pultom v enem dnevu (tukaj se splača imeti majhno kuhinjo).
če prostor nad delovnim pultom ni prevelik, se splača izbrati cenovno dražje keramične ploščice. S tem boste naredili vašo kuhinjo mogočno, bogato, ... Morda pa so vam bolj pri srcu manjše, cenejše ploščice - v tem primeru vam svetujemo da ste izvirni.
Namig: ne bojte se, da bi bili nevsakdanji - bodite!

Hitra tla

Danes se na trgu že dobi nekaj vrst materiala za gotova tla - za preplastitev vašega dotrajanega poda. Vendar bodite pozorni na temno barvo tal (priporočamo čim bolj črni odtenek). Vsekakor priporočamo kontrast med omaricami inploščicami nad delovnim pultom.

"Fensi" oprema
Še en inventar, v katerega se splača investirati. Bleščeče nova pipa vam celo star lijak pokaže v novi podobi. Oprema v beli ali kromasti izvedbi vam pričara novo podobo kuhinje za sorazmerno malo denarja.

Refleksija
Eden izmed najboljših načinov, kako povečati prostor je vgradnja ogledala na zadnjo steno vaše kuhinje. Ogledalo bo dodalo dimenzijo v prostor in ga seveda povečalo. Razmislite še o kakšnem ogledalu nad hladilnikom ali celo na tleh.

Zavese
Nove okenske zavese povzročijo mlajši in novejši izgled okna in stene. Notranje žaluzije (kovinske ali plastične) dodajo prostoru s pomočjo dnevne svetlobe strukturo in nadzor svetlobe. Majhen rolo (na notranji strani okna) je lahko pritrjen v enem popoldnevu.
In ponoven namig: poigrajte se z barvami!

 
Vir:
30. november -0001