Vrste kritin na kratko

Na kratko vam predstavljamo kritine - za podrobnejše opise in ponudnike poglejte v kategoriji Gradnja.
Vrste kritin na kratko

 
Betonski strešniki – Spadajo k težkim vrstam kritine, z njimi lahko prekrivamo tako strehe z manjšim naklonom kot strme strehe.

Opečni strešniki – Najbolj znan iz te skupine težke kritine je bobrovec, ki ga v zadnjih letih spet pogosteje videvamo na strehah, zlasti po mestih s starejšim središčem, medtem ko je na Primorskem najbolj razširjen korec.

Vlaknocementne plošče – Lahka kritina, ki je nadomestila včasih zelo razširjene salonitke. Valovite vlaknocementne plošče so primerne za industrijske, gospodarske in stanovanjske objekte; so najpreprostejša rešitev, če smo se odločili, da bomo zamenjali staro salonitno kritino, saj imajo plošče enak profil in mere.

Bitumenska lepenka – Primerna je za prekrivanje streh z majhnim ali zelo velikim naklonom. Še zlasti je uporabna za montažne objekte, saj je zelo lahka, za razgibane strehe s strešnimi okni in frčadami, predvsem pa za sanacijo starih poškodovanih streh.

Pločevinasta kritina – Ker je lahka, je primerna za montažne objekte in tudi za prekrivanje starejših ostrešij, ki ne bi prenesla težke kritine. Pločevinasto kritino lahko položimo tudi čez staro kritino; v tem primeru stara kritina prevzame vlogo sekundarne kritine.

(Povzeto iz prispevka, objavljenega v prilogi Deloindom)

 

 
Vir:
30. november -0001
 
 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti