Vhodna vrata so obraz doma

Vhodna vrata so obraz vašega domovanja bolj kot kateri koli drugi del fasade.
Vhodna vrata so obraz doma

  

Zelo veliko povedo o vas tako vašim gostom kot naključnim mimoidočim.  Če nimate denarja za nova, lahko veliko naredite že s tem, da jih prebarvate ali zgolj zamenjate kljuko in ključavnico. Priporočljivo je tudi, da jih izolirate, saj boste s tem veliko prihranili pri stroških energentov. O tem, kako izbrati prava vhodna vrata, pa v nadaljevanju.
 
Vrata iz jekla
Vrata iz jekla so najboljša možna izbira iz več razlogov. So cenovno zelo ugodna, obstojna, varnejša od lesenih in se nikoli ne ukrivijo, zvijejo ali razpokajo. Notranjost jeklenih vrat je po navadi sestavljena iz jeklenega ali lesenega okvirja, napolnjenega z izolacijsko peno, zaradi česar zelo dobro tesnijo in boste veliko prihranili pri stroških energentov. Slabost jeklenih vrat je, da lahko na njih kaj hitro nastane udrtina, če se okruši zunanja plast barve, pa lahko pride do rjavenja.
 
Vrata iz aluminija
Vrata iz aluminija so dokaj nov proizvod na trgu in imajo enake prednosti kot aluminijaste plošče. Ker so ta po vrhu zapečena z emajlom, vam jih nikoli ne bo potrebno prebarvati, niti se bati, da bi zarjavela. Na voljo je več različnih stilov in barv, dobiti se jih da tudi v imitaciji lesa. Slabost tovrstnega materiala je, da lahko na njih kaj hitro nastane udrtina, ker so po navadi narejena po naročilu, pa so tudi dražja od jeklenih.

Vrata iz steklene volne
Vrata iz steklene volne so bolj odporna proti poškodbam od jeklenih ali aluminijastih vrat. Da se jih izdelati tako, da so videti kot vrata iz lesa. Prebarvate jih lahko v kakršno koli barvo želite. Priporočljivo je, da se tega postopka lotite vsakih pet let.
 
Vrata iz lesa
Vrata iz lesa so tradicionalna izbira in jih je mogoče dobiti iz skorajda vseh vrst komercialnega lesa. Nekatere vrste lesa so celo boljše od materialov, ki jih je proizvedla človeška roka. Največja slabost takšnih vrat je v njihovi (ne)izoliranosti. Problem je tudi, da niso odporna proti vremenskim nevšečnostim in da potrebujejo redno vzdrževanje: barvanje, lakiranje in tesnjenje.
 
Vrata iz ivernih plošč
Vrata iz ivernih plošč so narejene iz trdnega lesenega jedra in lesenih ivernih plošč. Tako dobite najbolje iz obeh svetov. Lepoto pristnega lesa in boljšo izolacijo. So bolj varčna od lesenih, boste imeli pa z njimi enako dela kot z 'navadnimi' lesenimi vrati.

 
01. junij 2012
 
 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!