Suha gradnja: hitra in učinkovita pregraditev prostorov

Suha gradnja je postala sinonim za hitro, varno in kvalitetno gradnjo tako notranjih kot zunanjih elementov. Stene iz mavčnokartonskih plošč so izvrstna rešitev za prenovo prostorov, še posebno, kadar morajo biti postavljene v zelo kratkem času.
Suha gradnja: hitra in učinkovita pregraditev prostorov
  
Pregradne stene
S pravilno izbiro mavčnokartonskih plošč boste rešili vse težave. Hrup iz posameznih prostorov boste učinkovito zadušili z vgradnjo plošč z vgrajeno izolacijo ustrezne debeline. Izbirate lahko med stenami širine 12,5 centimetra, 15 centimetrov ali 20 centimetrov. Seveda boste morali pri izbiri dimenzije upoštevati tudi zunanje dejavnike, kot sta potek inštalacij v steni in trdnost že postavljene stene. Vse potrebne tehnične karakteristke boste našli v katalogih proizvajalcev mavčnokartonskih plošč.
  
Standardne, nepremočljive in ognjevarne mavčnokartonske plošče
Poznamo različne vrste mavčno kartonskih plošč: standardne, nepremočljive in ognjevarne. Standardne plošče uporabljajo najpogosteje, še posebno pa so primerne za pregrade v stanovanjskih, poslovnih in javnih objektih. Nepremočljive plošče so uporabne za pregrade v kopalnicah, straniščih in kuhinjah ter javnih športnih, zdravstvenih in wellness objektih. Vodoodporne plošče so primerne za stene, kjer obstaja večja nevarnost požara. Njihovo vgradnjo prepustimo projektantom in za to usposobljenim izvajalcem.


Okrasni elementi iz mavčnokartonskih plošč
Iz mavčnokartonskih plošč lahko zelo enostavno ustvarimo številne atraktivne elemente, na primer zaobljene, vijugaste ali prelomljene stene z odprtinami različnih oblik in dimenzij. Dajte svoji domišljiji prosto pot! Poigrajte se še z barvami in svetlobnimi učinki in poudarite svoj oblikovalski dosežek. V takšne stene lahko namestimo tudi police in se izognemo dodatnim kosom pohištva.
 
Spuščeni stropi
Poleg pregrad lahko mavčnokartonske plošče uporabite tudi za izdelavo spuščenih stropov, ki bodo zakrili na pogled nič kaj lepe inštalacije, vanje pa lahko vgradite tudi stropne luči in tako ustvarite zanimive svetlobne učinke. Lahko se poigrate tudi s kaskadami. Možnosti so tudi tu neskončne in omejene le z vašo domišljijo.

--------------------------  

NA KAJ MORATE PAZITI PRI PRENOVI PODSTREŠNIH PROSTOROV

Na kaj morate paziti pri prenovi podstrešnih prostorovPri preurejanju podstrešja v bivalne prostore morate paziti na več stvari. V prvi vrsti ne sme manjkati svetlobe, saj je ta ena od temeljnih ... 
   Priporočljivo je, da vgradite strešna okna in kvalitetno toplotno izolacijo, ki je v mrazu in vročini izpostavljenemu stanovanju pod streho nujno potrebna.Strešna okna omogočajo, da svetloba in sveži zrak prideta v prostor. ... več


vir: dnevnik.si
 
Vir:
21. marec 2018
 
 
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ