Projekti, ki naj bi zaznamovali leto 2018

Ne samo pri nas, tudi po svetu bo leto 2018 v znamenju večjih, zanimivih projektov. Od neverjetnega gledališča do elektrarne s smučarskim poligonom ...
Projekti, ki naj bi zaznamovali leto 2018
 

Danska, elektrarna Amager, Kopenhagen (København)

Danski biro BIG vedno preseneča z izvrstnimi idejami - kar seveda privablja ustrezne investitorje. Njihov novi projekt je elektrarna, ki bo imela na strehi smučarski poligon - stezo. Iz dimnikov pa se bo valil prav posebno oblikovan dim v obliki obročkov.
2018 2 

Knjižnica Christchurch, Nova Zelandija

Ker se je stara knjižnica v potresih 2010 in 2011 leta podrla, bodo letos zgradili novo s fasado v zlati barvi.
  2018 3

Living Architecture - Secular Retreat, Anglija

Ideja, da bi turistom oddajali v najem hiše, ki bi jih sprojektirali znani arhitekti oz. njihovi biroji se je dolgo zdela le zamisel na papirju. Letos pa naj bi v Angliji zrasla prva hiša - po projektih Petra Zumthorja.
2018 4 

Tajska, Tajpej - gledališče

Že leta 2009 so predstavili zanimiv projekt gledališčne stavbe, ki bo imela tri scene - največjo s 1.500 sedišči in veliki avditorij v krogli. Predvideno dokončanje in otvoritev konec leta 2018.
2018 1

V&A Dundee, Škotska

Japonski arhitekt Kengo Kuma se je podpisal pod projekt novega muzeja v mestu Dundee. Stavba bo imela fasado iz horizontalnih betonskih elementov ki predstavljajo sloje zemlje, en del objekta pa bo izgledal kot da ladja pluje po vodi.
2018 5 

Coal Drops, Anglija

Prostoru, kjer se je v srednjem veku prodajal premog želijo vrniti življenje, zato je biro Thomasa Heatherwicka izdela predlog, kako bi viktorijanski plato na londonskem King's Crossu preuredili v prvorazredno nakupovalno središče.
2018 6  

Narodna knjižnica, Katar

Tri krila knjižnice v Dohi merijo skupaj 45.000 kvadratnih metrov - vsako krilo bo nudilo različne vrste knjig. Izvedba je že v zaključni fazi, kar si lahko ogledate tudi preko različnih objav na spletu. 
2018 7 

Leeza Soho stopl, Kitajska

Zaha Hadis arhitekti delajo na polno - nekaj projektov bo realiziranih v letošnjem letu, med njimi tudi par zelo zanimivih hotelov. Med njimi je vsekakor 207 metrov visok nebotičnik, ki bo imel najvišji atrij na svetu.
2018 8 

Paradise City, Južna Koreja

Zabavni center v glavnem mestu Južne Koreje bo vsekakor opazen že iz letal, ki bodo pristajala na bližnjem letališču. Nekateri ga imenujejo najekstravagantnejši projekt leta, zaradi velike zlate krogle, ki bo krasila vhod.
2018 9


Knjižnica Calgary, Canada

Zelo neobičajno oblikovana stavba, ki se gradi okoli železniške proge in bo s svojo stekleno strukturirano fasado spominjala na oblake, bo v glavnem knjižnica. Posredno pa s to stavbo želijo pridobiti prostor za uživanje v središču mesta.
2018 10a 
 
 
Vir:
05. januar 2018
 
 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah