Pričetek gradnje

Proces gradnje, govorimo o novogradnji, se prične z izbiro lokacije.
Pričetek gradnje

  
Pri iskanju parcele se je smiselno soočiti s svojimi potrebami, da bo izpolnila naša pričakovanja o bivanju (varno zavetje, navdihujoč pogled). Od tal dvignjen objekt omogoča stanovalcem odmaknjen pogled na svet, vkopan objekt daje občutek varnosti in zavetja pred sodobnimi turbulencami.

Nadaljujemo s pravilno izbiro osnovnega gradiva kot z načinom gradnje, izvedbo konstrukcije, ki lahko poteši marsikatero individualno potrebo ter  izpolni dolgoletna iskanja in hrepenenja po izpolnitvi. Primer: ilovica oz. zemlja ponuja umirjen ter poglobljen način bivanja za varno zavetje človeku, ki je vsak dan na udaru številnih soočenj in informacij. Les prinaša toplino in uravnoteženost bivalnega okolja, ki je nadgrajen z  antiseptičnimi lastnostmi.
 
Novogradnja pomeni tudi izjemno družbeno odgovorno dejanje, saj gre za postavljanje bivališča v javni prostor, kjer bo več desetletij morda  stoletij puščal svoj pečat. Z izbiro lokalnih in naravnih materialov smo objekt že sam po sebi harmonično umestili v lokalno okolje. Z njihovo izbiro smo se prav tako primerno odzvali tudi na poseljeno, obstoječo urbano okolje, s tem smo omogočili vnos kančka naravnega v sicer  izumetničeno okolje.

S prilagoditvijo geometriji in naravni danosti zemljišča, kjer bomo gradili, tako da ne presekamo podzemnih vodnih poti in podobno, smo pridodali tudi varnost bodočemu bivališču.

Sodobno graditeljstvo postavlja pred investitorje in graditelje precejšnje tehnološke zahteve, ki jih samograditelji stežka izpolnijo. Zato je modrejša odločitev poiskati graditelja – izvajalca z ustreznimi izkušnjami. Nekaj jih imate na razpolago že tukaj.


vir: priročnik Varčen dom

 
Vir:
05. november 2015
 
 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...