Predelne stene

Postavitev montažnih sten ima kar nekaj prednosti pred konvencionalno zgrajenimi vmesnimi stenami. Običajna je gradnja s stojkami iz kovinskih profilov, občasno se uporabljajo tudi lesene letve.
Predelne stene
  
Stenska votlina je idealen prostor za namestitev instalacij in toplotnih ter zvočnih izolacij. Takoj ravno stensko površino lahko nemudoma prepleskate, tapecirate ali obložite s ploščicami.
 
Kovinska konstrukcija: Potek stene s pomočjo  označevalne vrvice natančno označite na tleh (upoštevajte eventualne vratne odprtine!), robne profile oblepite s tesnilnim trakom in jih privijte na stene in tla. Profile stojk navpično vstavite v robne profile in jih privijte. Medosna razdalja pri navpični montaži znaša 50 cm.
 
Eno stran stene zaprite in v votlino namestite instalacije ter izolirne plošče iz mineralne volne. Za vodila napeljav so v kovinskih profilih predvidene ustrezne odprtine, uporabite pa lahko še posebne vtičnice. Na koncu zaprite še drugo stran stene. Da bi bila zvočna izolacija optimalna, je treba paziti na pravilne priključke k steni, stropu in tlem. Tudi tu še posebej upoštevajte navodila proizvajalca.   
 
Razrez mavčnih plošč: Plošče na sprednji strani zarežemo z univerzalnim nožem, pri čemer si pomagamo z letvijo, nato pa jih prelomimo. Nato z nožem prerežemo karton na hrbtni strani plošč. Za natančne reze uporabite lisičji rep (fino nazobčan) in žago luknjarico, za električne instalacije pa uporabite vrtalnik z nastavkom za izrez odprtin za doze.
 
Nanos fugirne mase in zaščita robov: Stike med ploščami in glave vijakov je treba zafugirati. Pri leseni podkonstrukciji se priporoča uporaba fugirnih trakov. Stenske robove ojačite z zaščitnimi letvami, ki jih prav tako zafugirajte.     
Posebne predelne stene lahko postavite prav tako s kovinskimi profili in mavčnimi ploščami, npr. za sanitarno območje s pritrdilnimi možnostmi za umivalnik in viseče stranišče (pred-stena) ali pa za zavite predelne stene, s pomočjo prerezanih profilov in z  upogljivimi ploščami.
 
Obremenitev mavčno-kartonskih plošč:  Na razpolago imate veliko število visoko učinkovitih pritrdilnih možnosti. Glede na želeno kasnejšo obremenitev, lahko uporabite različne vrste vložkov.
 
Za manjše teže bodo zadostovali enostavni kaveljčki za slike. 
 
 
01. november 2007
 
 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!