Osvetlitev mansarde

Kar nekaj ljudi je na svetu, ki si težje predstavljajo/zamišljajo nov izgled domovanja, ko se lotijo preurejanja svojega domovanja ali snovanja načrtov za novogradnjo.
Osvetlitev mansarde
      
Zato se veliko podjetji v svoji osnovni ponudbi odloča za vpeljevanje simulacij, torej »kako bo stanovanje izgledalo po prenovi«. Tovrstni prikazi na novo urejenih prostorov so zelo dobrodošli, saj človeka lažje prepričajo, poleg tega pa na koncu ni neprijetnih presenečenj – investitor ve kaj bo dobil.
  
Primer vpada svetlobe v dnevno sobo. Slike so več kot zgovorne. Nedvomno je rešitev s štirimi okni v kombinaciji najprijaznejša uporabniku. Priznati je pa treba, da je ta rešitev tudi štirikrat dražja od tiste z enim oknom, vendar se vrednost prostora s to kombinacijo oken vsaj 10 krat poveča - investicija v nepremičnino. Tako eleganten in kraljevsko osvetljen prostor je možno bistveno dražje prodati, kot je stala njegov izvedba. Poleg materialne vrednosti nepremičnine, je tu še duhovna – bivalno: udobne stanovanjske površine pozitivno vplivajo na razvoji in mišljenje njihovih uporabnikov.
  
Pri celotnem strošku ureditve podstrešja v elegantno mansardno stanovanje, je dodaten strošek, za večje število oken, prav zanemarljiv. Za tri dodatna okna lahko kupite morda sedežno garnituro, ki jo boste čez 10 let najverjetneje zamenjali. Strešna okna pa morajo vzdržati vsaj še 3-krat toliko in ugodja naravne svetlobe, dan za dnem, leto za letom vam ne more nadomestiti še tako dobra zofa.
  
Izredno pomembno je, da gradbene elemente, kot so strešna okna, načrtujemo že od samega začetka. Ko so dela zaključena se zelo težko odločamo za vnovičen poseg v strešno konstrukcijo, pa če si tega še tako neznansko želimo in nam celo finančna sredstva to dovoljujejo.
  
 
Tako urejena soba ima izredno nizko kvaliteto bivanja in tudi ceno na trgu.
   

Dve okni v kombinacij nudita bistveno več svetlobe, vendar manjka še nekaj izjemo pomembnega. Razgled!
 

Kombinacija štirih oken, ki nudijo kraljevsko svetlobo in razgled na okolico, je edina pravilna rešitev za bivalno ugodje v mansardni sobi.

pripravila: Lara Romih, u.d.i.a.
  
 
Vir:
16. november 2008
 
 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ