Nevidne solarne elektrarne - prihajajo novi modeli

Ste že slišali za podjetje Dyaqua iz Italije? Gotovo še ne, kar pa se bo v kratkem spremenilo ... Podjetje je v juniju 2016 začelo s proizvodnjo t.i. nevidnih solarnih strešnikov, ki so primerni za ...
Nevidne solarne elektrarne - prihajajo novi modeli
   
... uporabo na spomeniško zaščitenih objektih in/ali naseljih.  Solarni element, ki na zunaj izgleda popolnoma enako kot običajen opečnati strešnik - pri nas ga poznamo pod imenom korec, v svoji notranjosti skriva solarne celice. Strešniki povezani med seboj lahko tvorijo okolici nevidno sončno elektrarno (samo za primer: za 1 kW potrebujete 15 m2 strešne površine oz. 223 strešnikov).

Uporabo teh strešnikov oz. tovrstno reševanje potreb po zeleni energiji na spomeniško zaščitenih objektih je že priporočilo Italijansko Ministrstvo za kulturno dediščino ...

   
Podjetje ima trenutno v fazi razvijanja še nekaj drugih "materialov" - za kar potrebujejo dodatna sredstva. Za njihovo zbiranje so se poslužili platforme INDIEGOGO, kjer tudi vi lahko pripomorete k zagonu proizvodnje novih oblik nevidnih solarnih elementov, kot so škrilj, betonski tlakovec, kamen in les. Za vaš prispevek vam nudijo ročno oštevilčen kos, povezan z LED svetilko za takojšen prikaz delovanja ter dodatne ugodnosti ob naročilu njihovih izdelkov.
  
dyaqua solarni elementi2

dyaqua solarni les
dyaqua solarni tlakovec
dyaqua solarni kamen

S temi izdelki lahko celoten objekt na južni strani (streho, fasado in dvorišče) pretvorite v eno samo elektrarno, ne da bi solarni paneli "kazili" pogled na vaš objekt.
  
Podrobnosti si preberite na njihovi spletni strani - www.dyaqua.it.
  

 
Vir:
01. november 2016
 
 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!