Mavčno-kartonske plošče – katere izbrati?

Gradbena industrija ponuja mavčne plošče za različna področja uporabe. Lastniki stanovanj, ki se del lotevajo v lastni režiji, naj izberejo le najboljše in ne najcenejše plošče.
Mavčno-kartonske plošče – katere izbrati?
     
Podstrešje, na primer, je od vseh delov hiše požarno najbolj ogroženo in bilo bi lahkomiselno izbrati materiale, ki so na požar odporni manj kot 30 minut. 
 
Pred nakupom mavčnih plošč se informirajte o najprimernejših za izgradnjo podstrešja, predelnih sten in zidnih oblog, vlažnih prostorov, kot sta klet in kopalnica, in zvočnih izolacij.

Za mansardo
Za varno izgradnjo podstrešja je prava rešitev »rdeča barva«. S to posebno protipožarno ploščo lahko s primerno spodnjo konstrukcijo dosežemo protipožarno varnost razreda F 30.

Posebno okrepljen mavec ob požaru zagotavlja trdnejšo povezanost strukturne plošče. Tako dosežena stabilnost konstrukcije zagotavlja odpornost na požar najmanj 30 minut.

Za pregradne stene in zidove
Za razdelitev prostora s pregradnimi stenami ali za obložitev zidov so najboljše »bele« mavčne plošče. Format v merah 600 x 2000 ali 2600 milimetrov omogoča hitro in enostavno delo. Za izboljšanje toplotne izolacije premalo izoliranih objektov je najprimernejša kombinacija »bele« plošče debeline 12,5 milimetra in 20-milimetrske termoizolacijske estrudirane pene iz polistirola.

Za vlažne prostore
Za nadgradnjo prostorov, v katerih prihajamo v stik z vodo, kot so kuhinja, kopalnica in klet, so najbolj primerne »zelene« mavčne plošče. Impregnirano mavčno jedro in poseben karton poskrbita, da vlaga ne more prodreti v notranjost.
 

Za optimalno zvočno izolacijo
Najboljša rešitev za zvočno izolacijo so »modre« mavčne plošče. Te skupaj s profili, ki so jih razvili za učinkovito zvočno izolacijo, oblikujejo učinkovit sistem zvočne zaščite. Tako lahko na stenah z leseno nosilno konstrukcijo dosežemo vrednost zvočne izolacije med 44 in 58 decibelov. Pri dvojnih zidovih z lesenimi nosilci pa bomo z »modrimi« mavčnimi ploščami dosegli vrednost do 6 decibelov. Te plošče imajo neverjetno zmožnost izboljšave zvočne izolacije masivnih zidov.
 
vir: Gradimo.hr
 
Vir:
27. oktober 2010
 
 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje