Kako najlažje prihraniti nekaj denarja pri gradnji hiše?

Gradnja hiše je nedvomno razburljiva odločitev, ki je lahko zaradi visokih stroškov in ogromno dela precej stresna.
Kako najlažje prihraniti nekaj denarja pri gradnji hiše?
  
Preberite si nekaj praktičnih nasvetov, kako med gradnjo najlažje prihraniti denar, ki vam bo prišel prav na drugih področjih.

Kupite zazidljivo parcelo
Že ob nakupu zemljišča, na katerem nameravate postaviti hišo, poiščite zazidljivo parcelo z dostopom do vode in kanalizacijskega sistema. Tako vam ne bo treba skrbeti in zmetati ogromne vsote denarja za urejanje dokumentacije in pripravo območja na gradnjo. Pred nakupom natančno preverite, kaj vse je vključeno v osnovno ceno.

Sam svoj mojster
Okoli deset odstotkov denarja boste prihranili, če boste sam svoj gradbeni mojster. Izognite se najemu profesionalnega glavnega izvajalca in njegovo delo raje opravite sami ali v sodelovanju z družinskimi člani, znanci in prijatelji. Vendar je to mogoče le, če imate dovolj prostega časa in osnovno znanje o gradnji. Sami lahko postorite tudi druga dela, denimo očistite zemljišče in ga pripravite na začetek gradnje, položite talne obloge, prebarvate zidove, uredite vrt in okolico…


Določite stil hiše

Sami pa lahko določite tudi stil svojega bodočega doma – nekateri stili hiš so namreč cenejši za gradnjo kot drugi. Na primer: gradnja lesene hiše v stilu ranča je veliko dražja od zidanja dvonadstropne betonske hiše. Izberite tudi preprost načrt postavite bivalnih prostorov s standardnimi okni in preprosto linijo strehe. Veliko boste prihranili, če izberete geometrijske oblike oken in strehe.
skelet leseni

Reciklirani gradbeni materiali
Kupite dotrajane gradbene materiale, ki jih lahko predelate in ponovno uporabite za izdelavo ostrešja, osnovne konstrukcije, oken, vrat ali drugih elementov. Predmete, kot so staro pohištvo, stari tramovi, okna in vrata, reciklirajte in s tem pomagajte tako okolju kot svoji denarnici.
Za primer si preberite naslednji prispevek:
  

Star bobrovec kot talna obloga

Star bobrovec kot talna obloga

Strešna kritina - bobrovec je služila svojemu namenu približno sto let. V svojem novem življenju ne bo pokrivala strehe, ampak tla.
      Zmrzal in sončna pripeka ji nista prišla do živega. Namesto da bi lastniki odsluženo kritino odpeljali na deponijo, so se odločili, da jo koristno uporabijo. Najprej je na vrsti priprava materiala:1/ Bobrovcu ... več

 

 

vir:  Dnevnik/Moj dom


  
 
Vir:
12. april 2014
 
 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!