Je izkoriščanje solarne energije pravo za vas?

Če razmišljate o nakupu sistema za pridobivanje elektrika iz solarne energije za vaš dom ali poslovni objekt, potem ste se pridružili milijonom energetsko osveščenih posameznikov po vsem svetu.
Je izkoriščanje solarne energije pravo za vas?
  
Solarni sistemi za pridobivanje električne energije zagotavljajo zanesljivo, brez onesnaževanja pridobljeno energijo iz obnovljivega vira bolje znanega kot sonce. Solarni sistemi električne energije postajajo vse bolj dostopni zaradi napredkov v fotonapetostnih modulih in konstrukcijah.

Predno boste vlagali v izkoriščevanje solarne energije, je najbolje, da razumete kaj kupujete in kako nastaja "solarna energija". Gradnik vsakega takega sistema so fotonapetostne celice, ki povezane v celoto tvorijo solarni modul za pridobivanje električne energije.
 
Tako proizvedena električna energija je speljana preko pretvornika, ki spreminja tok iz AC v DC (po domače: iz enosmernega v dvosmernega), da dobimo "uporabno" elekrično energijo. Kot tako jo že lahko uporabljamo za naše električne aparate oz. jo oddajamo v omrežje.
 
Zelo priporočljivo je uporaba baterij, ki vam shranjujejo pridobljeno energijo za primer slabega vremena, uporabe elektrike v nočnem času, ...
Pomembno se je zavedati, da lahko solarno energijo za pridobivanje elektrike izkoristite samo ob svetlem delu dneva, ob sončni svetlobi. To vsekakor ni težava, v kolikor si z baterijami lahko krijete primankljaj.

Nakup in namestitev solarnega sistema lahko zahteva na začetku velike stroške, ki imajo posledično zelo dolgo dobo "vračanja". Delno se ta doba lahko krajša z vladnimi subvencijami, ko prodajate električno energijo v omrežje. Vendar na Spletnem portalu za gradnjo - GRADIMO.com poznamo cenejšo rešitev.
   
solar streha2
  
Kot uporabniku solarnega sistema za pridobivanje električne energije vam ni potrebno poznati vseh fizikalnih zakonov. Za vas je najbolj važen podatek, da sonce za svojo energije ne izstavlja računa in tudi ni odvisen od naftnega trga oz. elektrodistribucijskih podjetij.
  
Pomislite nase, na svojo družino ijn pričnite z izkoriščevanjem sončne energije že danes.
 
Na spodnji povezavi si oglejte video prezentacijo v angleškem jeziku. V njej preprost lastnik nepremičnine v Kaliforniji opisuje, kako se je z majhnim vložkom (cca 180 €) "električno osamosvojil".
solar streha1
Vsekakor vredno ogleda.
 
02. junij 2012
 
 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah