Izolacija in polaganje na balkonih in terasah

Kratka navodila kako v lastni režiji položiti keramiko na balkonih
Izolacija in polaganje na balkonih in terasah

  
1.  Priprava podlage
Kakovost betona mora biti najmanj B 25, podlaga pa suha, čista in trdna. Na njej ne sme biti prahu, olja in masti in ne sme biti zmrznjena.
Neravne dele podlage lahko izravnamo z izravnalno maso Murexin ali s tankoslojno zunanjo samorazlivno izravnalno maso. Uporabimo jo lahko do 3 odstotke naklona.

 
2. Izolacija in vgradnja profila
Profil za terase oziroma balkone pritrdimo z lepilom (npr. Trass) na betonsko podlago ali pri sanaciji na stare ploščice.

polaganje balkon keramika

Pred vgradnjo hidroizolacije je treba nanesti predpremaz za vpojne ali nevpojne podlage, če polagamo na staro keramično oblogo. Nanesemo profi izolacijsko folijo 1K in na stikih v svežo maso vstavimo izolacijski trak Murexin.


3. Polaganje
Na tako izpostavljenih površinah moramo uporabiti elastično, fleksibilno lepilo.

4. Fugiranje
Zelo pomembna je tudi fugirna masa, ki mora biti prav tako fleksibilna. Spoje dveh različnih materialov zapolnimo s silikonskim polnilom (zid–keramika).

Uporaba izolacije in fleksibilnih materialov je nujna. V poletnih mesecih se namreč lahko keramična obloga na balkonu ali terasi segreje vse do 70 stopinj in več. Ob nevihtah oziroma plohah, ki so poleti pogoste, se površina ohladi za približno 40 stopinj, kar povzroči majhne razpoke, pronicanje vode in odstopanje keramike.
  

 
Vir:
24. april 2012
 
 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje