Fasadna barva pomembno vpliva na končni videz hiše

Izbira fasadne barve je pomemben element, ki vpliva na privlačno končno podobo hiše. Upoštevajte nekaj preprostih načel in se ne bojte izbrati barve po vašem okusu, ki bo odražala vaš umetniški osebni slog.
Fasadna barva pomembno vpliva na končni videz hiše
   
Ni treba, da se barva fasade ujema z barvami notranjih prostorov. Čeprav nekateri uskladijo videz fasade z notranjo opremo, to dostikrat ni dobra ideja. Če so bivalni prostori opremljene v nevtralnem ali minimalističnem stilu s prevladujočo belo barvo, lahko zunanjo stran objekta prebarvate v živahnejše  odtenke, denimo v rumeno, rjavo, svetlo modro ali nežno zeleno barvo.
 
Preizkusite več različnih tonov
Če želite posodobiti zunanjo podobo hiše, lahko belo barvo izberete le za obrobo okenskih in vratnih okvirjev ali izpostavitev arhitekturnih elementov, kot so stebri, fasado pa prebarvate v želen odtenek. Namesto tega lahko kombinirate tudi dve različni barvi, pri čemer je ena prevladujoča, druga pa prvo dopolni le na določenih mestih. Za najboljše rezultate pred nakupom barve preizkusite izbrane barvne tone, domov pa prinesite nekaj vzorcev barv za primerjavo in boljšo predstavo, kakšen bo odtenek videti na vaši hiši.
  fasada3 dezman
 
Kupite velik plakat ali karton, na katerega nanesite barvne odtenke (pri tem vam običajno pomagajo v trgovini) in jih med seboj primerjajte. Na sončen in oblačen dan nato enostavno dvignite karton in ga postavite ob zunanjo steno zgradbe, da vidite, če vam je barva res všeč. Barve testirajte tudi v večernih urah, da vidite, ali ste tudi takrat zadovoljni z izbiro.
 
Nekateri proizvajalci fasadnih barv Vam omogočajo izdelavo računalniškega izrisa vašega objekta v željenih faadnih odtenkih - opozorilo: računalniški izris odtenkov ni enak odtenkom na objektu!
fasada barve
 
Osredotočite se na zunanje poteze doma
Ko iščete pravi odtenek, se osredotočite na nekatere stalne poteze doma, na primer barvo strešnikov, oken in vrat ter barve dovoza, dvorišča in verande. Ker se po navadi ti elementi hiše ne spreminjajo pogosto, fasadno barvo prilagodite tem potezam, tako da se z njimi povsem sklada. Če si boste pri iskanju barve vzeli več časa, lahko najdete takšno, ki bo hkrati estetsko privlačna in umetniško edinstvena.
  
Seveda Vam pa predlagamo, da si izvajalca del na Vaši fasadi izberete med izvajalci v naših seznamih ponudnikov

DEZMAN12
 
vir: mojdom.dnevnik.si
 
Vir:
26. april 2013
 
 
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...