Baumit Duplex - dvojna izolacija

Pred leti so pionirji izolacije, s pet centimetrov debelo toplotno izolacijo, ponudili najboljše. Petcentimetrska toplotna izolacija danes ne zadostuje več. Cene energentov nenehno naraščajo.
Baumit Duplex - dvojna izolacija
  
Zadostna toplotna izolacija je tako najpomembnejši in prvi ukrep za večjo energetsko učinkovitost hiše.

S tehnologijo Baumit Duplex lahko obstoječe toplotnoizolacijske fasadne sisteme brez težav nadgradimo in jih prilagodimo sodobnim zahtevam. Obstoječi toplotnoizolacijski fasadni sistem tako ne postane nekoristen, temveč še naprej opravlja svojo nalogo. Hiša dobi dodatno izolacijo.

Obstoječega fasadnega sistema ni potrebno odstraniti in ni dodatnih stroškov z odstranjevanjem in odvozom odpadnega materiala, ukrepi pa so ekonomični in učinkoviti. Toplotni mostovi imajo velik vplivna toplotno prehodnost, povzročajo pa lahko tudi poškodbe na gradbenih elementih. Pritrdilno sidro Baumit KlebeAnker Duplex omogoča kakovostno pritrjevanje novega fasadnega sistema brez toplotnih mostov, samo z eno dolžino sider za vse debeline izolacije.
 
Prenova z Baumit Duplex tehnologijo je možna pri večini Baumit fasadnih sistemih. Priporočamo fasadni sistem Baumit open, saj je paroprepusten in omogoča odvajanje vodne pare navzven. Zaradi tega je zračen kot opeka in se idealno ujema s  tehnologijo Baumit Duplex.

Več o tehnologiji Baumit Duplex in fasadnih sistemih Baumit si lahko preberete na www.baumit.si.
  
 
Vir:
19. maj 2013
 
 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...