Barva vhodnih vrat da hiši končni pečat

Vsi, ki vstopajo v vaš dom, morajo skozi vhodna vrata, ki dajejo pečat celotni zunanji podobi hiše. Tudi vhodna vrata se, tako kot vse stvari, spreminjajo. Mogočna, težka vrata z veliko detajli so v večini hiš zamenjala manjša, preprostejšaa in sodobna.
Barva vhodnih vrat da hiši končni pečat
  
Danes lahko vtis naredite predvsem z barvo, zato postaja eksperimentiranje z barvami vhodnih vrat vse pogostejše.
 
Črna vrata
Med najbolj priljubljenimi barvami za vhodna vrata je črna. Ta simbolizira avtoriteto, starost, izkušnje in resnost in zato napravi močan vtis. Ker so fasade po navadi svetle, jim črna predstavlja močan kontrast. Če so vrata v celoti črna, jih lahko poživijo dodani elementi, kot so zaključne letvice ali vratna tolkala. Črna barva vhodnih vrat je tudi značilna za večino kultur, ki sicer uporabljajo različne oblike vrat in načine rezljanja.
vhodna vrata crna
  
Vijolična vrata
Vijolična vhodna vrata zunanji podobi hiše dodajo nekaj živahnosti. Če jih boste kombinirali s temno rjavo, gorčično rumeno, svetlo zlato ali oranžno barvo, boste dosegli moderen in sofisticiran videz. Lahko jih tudi dopolnite z zlatimi ali srebrnimi kljukami in zapahi za bolj klasičen videz. Nekateri verjamejo, da bosta skozi vijolična  vrata v vaše življenje vstopila tudi uspešna kariera in zdravo življenje, saj naj bi ta barva predstavljala dom, v katerem je polno obilja in zdravja. Vijolična vhodna vrata pa poleg tega simbolizirajo tudi modrost, bogastvo in moč.
 
zelena vhodna vrata
Zelena vrata
Zelena predstavlja naravo, zato z njo pokažete, da vam je mar za okolje. Zelena barva sicer predstavlja idejo upanja in rasti ter nosi pozitivno energijo. Če se boste odločili za takšno barvo vhodnih vrat, je dobro, če vaš dom obdaja veliko zelenja, tako da so vrata usklajena z okolico. Za kak dodaten element, kot  so zelen predpražnik ali cvetlični lončki, lahko poskrbite tudi sami. Zelena barva vrat ustreza tako bolj ''robustnim'' modelom kot tudi minimalističnemu dizajnu vrat.

Seveda pri izbiri barve in modela vhodnih vrat svojega doma upoštevajte celotno zunanjo podobo hiše, pa tudi njeno okolico.
 
vir: mojdom.dnevnik.si
 
Vir:
22. junij 2014
 
 
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad