Nakup novogradnje

Nakup novogradnje
   
Ob nakupu nove nepremičnine, ki jo gradi investitor, je pogajanje za višino odkupne cene skorajda nemogoče.
  
Investitorji sicer ob nakupu naovogradenj ponujajo nekatere ugodnosti, kot so popust pri nakupu večje kvadrature, ugodnejša kreditna obrestna mera, nižje cene pri nakupu še nedokončane enote ipd. Vendar pa je končna cena praviloma fiksna in jo določi projektant oz. prodajalec sam.
 
Tako je vse kar vam preostane, da se pred nakupom novogradnje, čim bolj natančno informirate pri prodajalcu, kaj vključuje cena, ki jo postavlja. če kupujete nove poslovne prostore, je praviloma objavljena cena, ki vključuje dokončanje objekta do tretje gradbene faze. Pri stanovanjih pa je v ceno nepremičnine zajeta neto površina stanovanja, brez kletnih prostorov in pripadajočih balkonov. Ob nakupu se pozanimajte tudi ali je obvezen nakup parkirnega mesta, kajti nekateri ponudniki novogradenj prodajajo stanovanjske enote izključno s pripadajočimi garažnimi prostori. 
   
Če se odločite za nakup še nedokončane enote, je dobro, da se pri projektantu ali cenilcu informirate o vseh stroških, ki so potrebni, da zaključna dela opravijo po vaših željah in potrebah. Čeprav se najverjetneje ne boste mogli pogajati glede cene novogradnje, pa se boste lahko vsaj glede cene finalnih del nepremičnine. Informirajte se kakšna bi bila cena dodatnih investicij, če bi le-te dokončal projektant, ali pa če bi jih dokončali v lastni režiji.
 
Če je nepremičnina, ki jo želite kupiti, že dlje časa v prodaji, je dobro, da preverite, zakaj se še ni prodala. To lahko vpliva na vašo nadaljno prodajo te iste nepremičnine, v primeru, da se boste v daljni prihodnosti morda odločili za to.
  
Dodatni denar boste lahko prihranili tudi, če se za nakup nepremičnine obrnete direkno na gradbeno podjetje. Tako lahko privarčujete stroške posredništva, ki se znižajo tudi za 2-odstotka od celotne odkupne cene nepremičnine.
    
 
Vir:
01. januar 1970
 
 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad