Izdelava tlakov

Pohodni tlaki v stanovanju so vsi zvočno izolirani, da se udarni zvok in hrup v prostoru ne prenašata po nosilni konstrukciji v druge sobe. Pohodni izolacijski tlak mora biti zato nekoliko dilatiran od opečnih sten.
Izvajalci
  
Na pohodne izolacijske plošče položimo armiran estrih in finalni tlak. Ta se spreminja od namembnosti prostora.
  
Pred polaganjem zaključne talne obloge je treba tla pripraviti. Običajno to naredimo s plastjo klasičnega mokrega estriha iz cementne malte, ki je sestavljena iz cementa, peska in vode.
Pri novogradnji se še vedno največkrat odločimo za klasični estrih. Načeloma velja, da se centimeter estriha suši teden dni, torej debelejša ko bo plast, dlje časa se bo sušil. Zato je dobro, da se polaga poleti, pri višjih temperaturah. Pozno jeseni ter marca in aprila se, zaradi nižjih temperatur in večje vlage v zraku, estrihi lahko sušijo tudi dva meseca in več. Zimski meseci pa za izdelavo mokrih estrihov sploh niso primerni.
  
Izvedbo plavajočega estriha pod talno oblogo se v zadnjem času (zaradi vse večjih zahtev pri natančnosti, zaglajenosti površine, ...) vse bolj oddaja v izdelavo izvajalcem tlakarskih del.
 
Estrih drugače imenujemo tudi plavajoči pod, ker se nikjer ne dotika stene in je s tem onemogočen prenos zvoka v zgornja in spodnja nadstropja.
Tlak je ponavadi sestavljen iz termoizolacije, folije, dilatacijskega stiropornega traku in armiranega estriha. Na betonsko ploščo najprej položimo izolacijski material, npr. stiropor (toplotni izolator) ali tervol (zvočni izolator). Med estrih in steno položimo dilatacijski stiroporni trak (debelina 1 cm) in s tem preprečimo dotik estriha s steno ter prenos zvoka. Naredimo pa mu tudi prostor za njegovo raztezanje. Izolaciji sledi folija, ki preprečuje navlaženje izolacije z vlago iz estriha. Preko folije pa damo 4-6 cm debel sloj armiranega estriha.
Sušenje tlaka je odvisno od materiala, ki se polaga na tlak: za keramiko, kamen in marmor je doba sušenja 20-30 dni, za laminat in parket pa 45-60 dni. Estrihe izdelujemo z ustreznimi stroji, ki mešajo, črpajo in tarnsportirajo beton po ceveh do željenega prostora.
  

ANTIKOR PODI Tetičkovič Danilo s.p.

podi, tlaki, estrihi

več

 

OMISLI.si

Pridobite ponudbe preverjenih izvajalcev direktno na vaš e-naslov!

več

 

Čepin Branko s.p.

Polaganje estriha in hidroizolacije ter izvedba toplotne in zvočne izolacije.

več

 

IGZ-Inženiring d.o.o, Borovnica

Izvajamo vsa gradbena dela,zaključna dela v gradbeništvu in vsa instalacijska dela na novogradnjah,adaptacijah in rekonstrukcijah objektov.

več

 

GRADAAGNIČ Peter Agnič s.p.

Fasaderstvo, pleskarstvo, strojni ometi, tlaki, ostala zaključna dela

več

 

COMGRAD d.o.o.

kvalitetna izvedba strojnih ometov, strojnih betonskih estrihov ter fasad vseh vrst

več

 

Janzovnik Suzana Strozer s.p.

Opravljamo zaključna gradbena dela: fasaderstvo, keramičarstvo, slikopleskarstvo, montaža mavčnih plošč, ...

več