Izdelava opažev

Tesarska dela so predvsem pomembna pri zahtevnem konstrukcijskem oblikovanju materialov, kot je npr. beton. Tako sta med tesarskimi deli ena najpomembnejših izdelava primernih opažev za konstrukcijsko oblikovanje in izdelava celovitih različnih lesenih konstruktov.
Izdelava opažev
  
Znanje o uporabi lesa in poznavanje možnosti njegove uporabe in oblikovanja, kot najpogostejšega gradiva v tesarstvu, je v gradbeništvu ob zidanju, gotovo najpomembnejše.

Poleg gradiva, kot je les, se za opaževanje konstrukcij, ki so oblikovno zahtevnejše in v času njihove uporabe izpostavljene delovanju večjih sil (vgradnja betonov), uporabljajo tudi različne vrste kovinskih opažev. Zaradi ekonomičnosti gradnje je potrebno gradivo za opaže uporabljati na način, ki bo zagotovil njegovo večkratno uporabo.
  
Med tesarska dela prištevamo tudi izdelavo in postavljanje različnih vrst delovnih odrov, katerih namen je omogočiti izvajanje ostalih vrst del v gradbeništvu in zaščito pred nevarnostmi ki so posledica izgradnje gradbenih objektov, kot tudi njihove dotrajanosti.
 
Najpogostejša tesarska dela so tako:
  • izdelava vseh vrst lesenih opažev za dele gradbenih konstrukcij, pri izdelavi katerih se uporablja armirani beton. Zahtevnost izdelave je odvisna od arhitektonsko konstrukcijske zasnove gradbenih objektov. 
  • izdelava tunelskih opažev, ki jih razlikujemo glede na razčlenjenost in razpon tunela
  • izdelava odrov različnih vrst od lahkih pomičnih, fasadnih in lovilnih odrov. · Izdelava in nameščanje lesenih stropnih konstrukcij. 
  • izdelava štaketnih sten in izdelava opažev za odprtine v betonskih konstrukcijah ter tesarski podov. 
  • razopaževanje z čiščenjem in pripravo opaža za nadaljnjo uporabo.
       

LAP, družba za gradbeništvo in inženiring d.o.o.

Izdelava fasad, sanacije in adaptacije objektov ter izvedba strojnih ometov.

več

LAP, družba za gradbeništvo in inženiring d.o.o.
 

Gradbenistvo GOGI

Novogradnje in adaptacije, rekonstrukcije in sanacije, izkopi ter zunanje ureditve, izvedba fasad in pranje fasad, tesarstvo krovstvo in kleparstvo, vzdrževanja

več

 

S M E D E X d. o. o.

Opravljamo storitve v gradbeništvu.

več

 

DEŽMAN d.o.o. Strahinj

Že več kot 50 let skrbimo za kvaliteto vašega bivanja!

več

 

IGZ-Inženiring d.o.o, Borovnica

Izvajamo vsa gradbena dela,zaključna dela v gradbeništvu in vsa instalacijska dela na novogradnjah,adaptacijah in rekonstrukcijah objektov.

več

 

GRADBENIŠTVO MELI S.P.

Izvajamo zaključna gradbena dela na vašem objektu: fasaderstvo, slikopleskarstvo, adaptacija stanovanj, ...

več

 

PININO

Gradbeno podjetje z 25 letno tradicijo, opravljamo za vas vse storitve od novogradenj, adaptacij, sanacij, nadstreškov, konstrukcij, lesenih, kovinskih ...

več

 

Gradbeništvo Bencak - Uroš Bencak s.p.

Gradbeništvo Bencak je družinsko podjetje s več kot desetletno tradicijo. Ukvarjamo se z gradnjo stanovanjskih hiš in poslovnih prostorov, adaptacijo, fasaderstvom, krovstvom in drugimi gradbenimi deli.

več

 

FRAGMAT IZOLIRKA d.o.o.

Proizvajalec izdelkov is stiropora. Ponudnik toplotnih in hidroizolacij, fasadnih sistemov, talnega ogrevanja in opažov za betoniranje stebrov. Sanacije streh.

več

 

OMISLI.si

Pridobite ponudbe preverjenih izvajalcev direktno na vaš e-naslov!

več