Lesene fasade

Sodobna estetika in moderen življenjski slog dandanes poudarjata individualnost. Ima lahko objekt bolj edinstveno fasado, kot je lesena?
Lesene fasade
  

Fasada je tisti element objekta, ki zagotovo ustvarja odločilen prvi vtis. Lesena fasada je vedno unikatna in očara vsakogar, ki mu je blizu les s svojimi čudovitimi lastnostmi: z naravno raznolikostjo in živim videzom, trpežnostjo, dobrimi gradbenimi značilnostmi, ekološkostjo in hitrostjo, ki jo omogoča pri gradnji. Lesene fasade pridobivajo sloves prestiža po zaslugi vseh naštetih lastnosti, pa tudi zato, ker jim estetsko vrednost vedno bolj priznavajo tudi v modernih arhitekturnih pristopih. 

Lesene fasade se lahko namestijo na vsako zunanjo steno. Pri tem ni pomembno, ali gre za montažno, v celoti leseno hišo ali pa za hišo iz opeke ali betona, za novogradnjo ali prenovljeno hišo. Lesene fasade so primerne tako za stanovanjske hiše, kot tudi za večje javne stavbe in poslovno-stanovanjske objekte. Vsem lesena fasada predstavlja zaščito osnovne konstrukcije pred vplivi okolja, hkrati pa je pomemben oblikovalski in estetski element stavbe.

Les kot osnovni material za fasado omogoča številne načine polaganja ter uporabo različnih profilov in barv, kadar pa ga na fasadi kombiniramo s kamnom, steklom ali kovino, njegove značilnosti še bolj poudarimo.
  
Vrste lesenih fasad
Les je naraven material, ki je podvržen spremembam zaradi staranja, zato so pomembne njegova obdelava, vgradnja, konstrukcijska in kemična zaščita… Za lesene fasade se najpogosteje uporablja macesnov les, pa tudi smreko in cedro. Različni načini polaganja, nove oblike in kombinacije z drugimi materiali ponujajo bogate možnosti za poudarjanje individualnosti vaše stavbe.
   

vir: Riko hiše

LAP, družba za gradbeništvo in inženiring d.o.o.

Izdelava fasad, sanacije in adaptacije objektov ter izvedba strojnih ometov.

več

LAP, družba za gradbeništvo in inženiring d.o.o.
 

OMISLI.si

Pridobite ponudbe preverjenih izvajalcev direktno na vaš e-naslov!

več

 

Damahaus d.o.o.

Smo družinsko podjetje, ki gradi skeletne hiše na ključ. Pri gradnji uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo in najboljše materiale, vse z namenom, da Vam naša odlična ekipa zgradi dom, kjer se boste res odlično počutili.

več

 

GRčA, montažno mizarstvo

Tomaž Žumer s.p. - izdelujemo razne izdelke iz lesa za vaš dom: balkonske ograje, lesene opaže zunaj in znotraj, različno pohištvo, lesene terase, ...

več

 

CIPROŠ d.o.o.

Montažne hiše, lesene stanovanjske hiše, počitniške hiše, brunarice, vrtne hiše, paviljoni, pergole, vrtne sedežne garniture, pasje utice, otroške lesene hiške,...

več

 

Biparket d.o.o.

Prodaja klasičnih parketov, kmečkih podov, gotovih dvo- in troslojnih parketov

več

 
 
 
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ