Izdelava štukatur

Štukature so različni stilno okrasni dodatki iz mavca ali stiroporja, ki prispevajo k lepšem videzu stanovanjskih in poslovnih objektov tako v notranjosti kot na zunanjosti zgradbe.
Izdelava štukatur
 
Tradicija štukatur močno prevladuje na zahodu Evrope, vedno bolj pa tudi pri nas. Montažo izvajamo v času novogradnje, lahko pa tudi kasneje pri obnavljanju objektov.
 
Štukature iz stiroporja se uporabljajo za dekoracijo stare ali nove zgradbe. Proizvajalci izdelujejo fasadne profile: okenske, podokenske, vence, kapne profile, kamne za nad okna in vogalne kamne.
 
Fasadni profili imajo standardno dolžino 2m in so izdelani iz samougasljivega stiroporja volumenske teže 30 kg/m^3. Vidna površina je obdelana z zaščitno oblogo odporna na UV žarke, staranje in ima dobro mehansko trdnost ter dobro oprijemljivost zaključne barve.

GLAVNE LASTNOSTI:
  • velika izbira standardnih profilov,
  • možnost izdelave po naročilu,
  • odpornost na vremenske vplive,
  • enostavni za vgradnjo,
  • majhna teža,
  • nizka cena.
     

Postopek vgradnje fasadnih profilov je enostaven; razrez profilov je možen z rezalno žago za les ali železo. Za lepljenje uporabljamo lepila za stiropor, katerega moramo nanest po celotni hrbtni strani in tudi na stiku profila. Stiki se obdelujejo z barvnim papirjem in trajno elastičnim kitom. Za barvanje profilov uporabimo kvalitetne fasadne barve. 

 
     

Štukature iz mavca - proizvajalvi največkrat izdelujejo mavčne profile in štukature, ki so namenjene za dekoracijo notranjih in zunanjih prostorov različnih vzorcev in velikosti.
Mavčne štukature odlikuje pristni videz in kvalitetna obdelava - lahko jih naredijo tudi po vaših željah in zamislih.

     

 
vir: Stildom d.o.o.
 

GKMB, d.o.o.

GRADIMO poslovne objekte, stanovanjske objekte, adaptacije in rekonstrukcije, zunanja ureditev, ... KONSTRUIRAMO poslovne objekte, stanovanjske hiše, rekonstrukcije in preureditve stanovanj, ... MODELIRAMO fasadne štukature, zahtevne opaže za vidne betone, elemente pod spomeniškim varstvom, ... BARVAMO notranje in zunanje bivalne in poslovne površine, objekte, ki se prenavljajo pod nadzorom spomeniškega varstva, ...

več

 

FRAGMAT IZOLIRKA d.o.o.

Proizvajalec izdelkov is stiropora. Ponudnik toplotnih in hidroizolacij, fasadnih sistemov, talnega ogrevanja in opažov za betoniranje stebrov. Sanacije streh.

več

 

OKRAS MATEJA SEVER s.p.

Izdelujemo vse vrste štukatur in okrasnih letev za zunaj in znotraj. Fasadni profili so izdelani iz trdega EPS400 stiroporja s 4 slojno zaščito

več

 

ZI INVESTICIJE d.o.o.

Gradnja stanovanjskih in poslovnih novogradenj, adaptacije, izdelava fasad

več

 

DOMET Fabjančič Stanislav s.p.

fasaderska in štukaterska dela

več

 
 
 
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje