Solarna energija

Sončna energíja je skupen izraz za vrsto postopkov pridobivanja energije iz sončne svetlobe. Sončno energijo že stoletja izrabljajo številni tradicionalni načini gradnje, v zadnjih desetletjih pa je zanimanje zanjo v razvitih državah naraslo hkrati z zavedanjem o omejenosti drugih energetskih virov, kot so fosilna goriva, ter vplivih le-teh na okolje. V okoljih, kjer drugih virov energije ni na voljo – denimo oddaljene lokacije ali celo vesolje – se sončna energija že močno izrablja.
Solarna energija
  
Solarna energija postaja vedno bolj atraktivna, kajti Sonce nas brezplačno oskrbuje z energijo skozi vso leto. Le to energijo, pa lahko izkoristimo zelo efektivno.
 
Sonce velja za enega okolju najbolj prijaznih virov energije. S pomočjo alternativnih virov energije, pripomoremo tudi k varčevanju že tako redkih fosilnih goriv in tudi znižamo z le temi povezane emisije. Solarni sistem na strehi kaže, da ste naravno zavedni, ter s tem zvišate tudi vrednost hiše.
 
 
Solarna energija se splača
Ne le, da se varuje okolje, občuten prihranek je tudi pri mesečnem in letnem obračunu ogrevalnih stroškov. Tako nam sončna energija od Maja do Septembra nudi dovolj energije, da lahko pokrijemo skorajda celotno pripravo sanitarne vode. (glej   stopnja solarnega pokrivanja). Le ta doseže letni povpreček od 50 do 60%. Predpostavljeno, da imate sodoben, usklajen solarni sistem z učinkovitimi kolektorji.

Več o sami sončni energiji si preberite v rubriki Obnovljivi viri energije.
 

ELEKTRA d.d.

električne, telefonske instalacije

več

 

ELEKTROSPOJI d.o.o.

Prodaja in svetovanje na področju svetlobnih in akustičnih alarmov.

več

 

Uren d.o.o.

Izvajamo celovite energetske obnove hiš in drugih objektov, energetske izkaznice ter subvencije in krediti.

več

 

ELEKTROINŠTALACIJE BOHINC PAVEL s.p.

Električne inštalacije, alarmne naprave.

več

 

OMISLI.si

Pridobite ponudbe preverjenih izvajalcev direktno na vaš e-naslov!

več

 

Actinia d.o.o. Actinia Solar

Rešitve in izdelki za reševanje potreb po energiji - Prodajni program Actinia Solar zajema širok izbor izdelkov, rešitev in dodatne opreme s področja Fotovoltaike - solarne tehnologije.

več

 
 
 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad