Mavčno-kartonske plošče

Mavčno-kartonske plošče so narejene iz mavčnega jedra, ovitega z obeh strani s kvalitetnim posebnim kartonom.
Mavčno-kartonske plošče
  
Mavec je popolnoma brez vonja in v njem ne nastajajo in se ne sproščajo nobene snovi, ki bi bile škodljive za zdravje. Te odlične lastnosti mavca se dopolnjujejo s za okolje prijazno pripravo in proizvodnjo.
 
Mavčno-kartonske plošče zaradi velikega deleža por na poseben način uravnavajo količino vlage v prostoru. Gradbeni materiali z velikim deležem makro por lahko za določen čas vsrkajo odvečno vlago iz prostora in jo nato v trenutku, ko postane zrak bolj suh, znova oddajajo v prostor. Tako delujejo ti materiali kot uravnavalci klime.
 
Lastnost nekaterih mavčno-kartonskih plošč je, da ščitijo pred požarom, kar je posledica sestave mavčnega jedra plošče. Mavec v trdnem stanju zadržuje ca. 20% kristalno vezane vode. To ustreza pri 15 mm debeli mavčno-kartonski plošči ca. 3 litrom vode na kvadratni meter. V primeru požara deluje ta kristalno vezana voda kot vgrajena gasilna voda.
 
Materiali na površini prostorov vplivajo na prijetno bivalno počutje stanovalcev. Gradbeni materiali z nizko sposobnostjo prevajanja toplote (npr. mavec, les) sodijo med tople in bivalno prijetne. Gradbeni materiali iz mavca še povečujejo splošno počutje bivanja.
 
Suhomontažni sistemi vam ponujajo kvalitetno izdelavo notranjih prostorov od kleti do podstrešja ob velikih prihrankih stroškov. Lahke konstrukcije montažne gradnje zmanjšujejo obtežbo na nosilno konstrukcijo. Instalacije lahko vodimo po votlih vmesnih prostorih na najcenejši način. Preizkušeni način suhe montažne gradnje omogoča kratek čas gradnje in zelo hitro uporabo zgrajenih prostorov.
  
Naše zemljepisne širine ne sodijo med ravno od sonca dobro ogrevane pasove Zemlje. Zato ni dobra toplotna izolacija noben luksus, ampak omembna zaščita prostora za zdravo bivanje.
 
Nekateri suhomontažni sistemi ponujajo odlično zaščito pred prebojem zvoka. Dvoslojne konstrukcije z zvočno mehkimi upogljivimi membranami z nihanjem uspešno razgrajujejo učinke zvočnega valovanja. Preostalo zvočno energijo dodatno absorbirajo s pomočjo zračnih medprostorov in zvočnih izolacij (mineralna volna v medprostorih
  
S primernimi sredstvi za pritrjevanje lahko varno pritrdimo predmete na konstrukcijo na skoraj vsakem mestu. Obstajajo različni obešalniki za slike, kakor tudi vijaki z vložki za votle prostore, prirejeni za različne oblike oz. obtežbe predmetov, ki jih nameravamo obesiti. Težje predmete obešamo trajno na posebno izvedene konstrukcije.
  

AGRODOM DRAŽENCI ( RBA trade d.o.o. )

Trgovina z gradbenim in izolacijskim materialom, strešna kritina, fasadni sistemi, betonski izdelki, dimniki...

več

 

DOM trade d.o.o., Žabnica

Gradbeni materiali za gradnjo od temeljev do strehe in obnovo vašega doma.

več

 

Eko produkt d.o.o.

Ponudnik suhomontažnih sistemov, CELULOZNE toplotne izolacije in SEKUNDARNIH kritin.

več

 
 
 
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje