Suhi estrih

Prednosti suhih estrihov so možnost izvajanja v vseh letnih časih, hitra in enostavna izvedba, majhna masa in višina plavajočega poda ter takojšna uporabnost za izvedbo zaključnih talnih oblog.
Materiali
  
Suhi plavajoči estrihi so primerni za izvedbo sanacij medetažnih konstrukcij, kjer želimo izboljšati izolativnost pred hrupom in udarnim zvokom. Pri tem je pogosto velik problem dopustna končna višina tlaka, kar zahteva minimalne debeline posameznih slojev talne konstrukcije.

Kot najprimernejša izvedba suhega plavajočega estriha se je izkazala izvedba z ivernimi ploščami minimalne debeline 22 mm. Možna je tudi izvedba z mavčno-kartonskimi ploščami, položenimi v dveh ali treh plasteh z zamikom stikov. Posebno pozornost je treba nameniti ravnosti nosilne talne konstrukcije.
   
Kot ena izmed takšnih konstrukcij je primerna tudi lahka lesena konstrukcija. Takšna lahka konstrukcija je sestavljena iz nosilnih lesenih stropnikov, obešenega stropa, slepega poda iz desk ali ivernih plošč ter plavajočega estriha. Za doseganje zadostne zvočne izolativnosti, predvsem za dušenje hrupa, je treba prazen prostor med stropniki zapolniti z minimalno 5 cm izolacije iz mineralne volne. Za zaščito pred udarnim zvokom (hoja, premikanje predmetov in podobno) pa na slepi pod položimo zvočno- in toplotnoizolacijske plošče iz mineralnih vlaken. Preko plošč izvedemo suhi plavajoči estrih (iverne plošče ali mavčno-kartonske plošče). Tako tudi pri lahkih medetažnih konstrukcijah dosežemo zadovoljivo dušenje hrupa in udarnega zvoka.
 
Polaganje suhega estriha je hitro in preprosto. Čez suho snov (granule brez vlage) položimo izolacijske in suhomontažne pohodne plošče. Druga dela lahko nadaljujemo takoj, ko je estrih položen, saj sušenje ni potrebno. Suhi estrihi so cenovno veliko dražji, zato se zanje odločamo, kadar delamo tlake na manjših površinah in pri sanacijah, ko morajo dela potekati hitreje.
 

DOM trade d.o.o., Žabnica

Gradbeni materiali za gradnjo od temeljev do strehe in obnovo vašega doma.

več

 

GRADAAGNIČ Peter Agnič s.p.

Fasaderstvo, pleskarstvo, strojni ometi, tlaki, ostala zaključna dela

več

 

Lafarge Cement d.o.o.

Cement ima v vsakdanjem življenju zelo pomembno vlogo. V trboveljski cementarni ga proizvajamo že od davnega leta 1876.

več

 
 
 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...