Opečna kritina

Narejena iz naravnih materialov, iz naravne žgane gline. Opečna kritina je še vedno najbolj uporabljana kritina v Sloveniji.
Opečna kritina
  
Geografska raznolikost Slovenije in njeni klimatski pogoji narekujejo uporabo različnih oblik strešnikov (veter, pogoste padavine sneg ali dež).
  
Mediteranska klima - zelo topla poletja, veter po zimi-burja, sezonske padavine... za te klimatske pogoje je najbolj primeren opečni strešnik KOREC. Strešnik kateri najbolj kljubuje poletnim vročinam, zimski burji. Njegov zanimiv, razgiban videz se lepo vklapa v mediteransko okolje. Oblika tega strešnika je značilna, podobna je žlebu, kateri se na eni strani zožuje. V preteklosti smo poznali samo rdečo, opečnato barvo korca, danes se ga dobi v različnih barvah z različnimi posipi, kar naredi streho še bolj interesantno, lažje se prilagodi okolju.
Pogosto se ga uporablja za sanacijo objektov (zaščiteni, starejši objekti), kot tudi za prekrivanje stanovanjskih in gospodarskih objektov.

»Klasična« lepota BOBROVCA krasi strehe mestnih, kot tudi vaških hiš. Enostaven dizajn, rahlo zaobljen, koničast, raven ali zarezni v različnih barvah se pogosto uporablja pri sanacijah starejših-zgodovinsko zaščitenih stavbah (muzeji, gradovi...), kakor tudi pri novejših gradnjah.
Ta kritina dopušča prekrivanje streh z večjim naklonom (enostavno-enojno prekrivanje 45˚ naklona, dvojno prekrivanje 30-60˚ naklona). Razen prekrivanja strmih streh se bobrovec uporablja za prekrivanje zahtevnejših oblik streh – kupol, žlot, grebenov...
Če želimo svojo streho narediti še bolj zanimivo uporabimo dodatne, okrasne elemente; slemenjake v obliki rozete, konice,...
Izbira je velika in če si občasno ogeledamo strehe v naši okolici, opazimo, da je veliko streh prekritih prav z opečno kritino - bobrovcem.

OPEČNI ZAREZNIK je še eden iz vrste naravnih strešnikov izdelanih iz naravnega materiala - gline. Tudi ta kritina omogoča pekrivanje streh z različnimi nakloni (najmanjši dopustni je 25˚). Uporabljajo ga, podobno kot bobrovec, za prekrivanje stanovanjskih in večjih objektov, pogosto tudi pri obnovi streh zgodovinsko zaščitenih stavb. Zareznik dobimo v različnih oblikah in barvah, odlikuje ga velika kakovost in majhna poraba. Izdelan je s stransko zarezo, profilirano površino in majhnima luknjama (dobro tesni pred vdorom vode). 
        

AGRODOM DRAŽENCI ( RBA trade d.o.o. )

Trgovina z gradbenim in izolacijskim materialom, strešna kritina, fasadni sistemi, betonski izdelki, dimniki...

več

 

BURJA d.o.o., Ljubljana

Strešna kritina Creaton, zunanja in notranja keramika, talna keramika Argelith.

več

 

Excenter, Zorko Robert s.p.

Izdelovalec snegolovov za vse vrste kritin

več

 

B&L - UTRIP d.o.o.

Prodaja in izposoja gradbene opreme in gradbenih žerjavov POTAIN ter transportnih lestev GEDA. Strešna kritina, folija.

več

 

DOM trade d.o.o., Žabnica

Gradbeni materiali za gradnjo od temeljev do strehe in obnovo vašega doma.

več

 

ARETTA d.o.o.

Generalni uvoznik priznanega nemškega proizvajalca strešne kritine Nelskamp. V ponudbi je betonska in opečna kritina

več

 

GP PROZ gradbene storitve d.o.o.

Smo mlado, družinsko krovsko-kleparsko podjetje, vendar z dolgo skoraj 40letno tradicijo. Pokrivamo z vsemi vrstami kritin, izvajamo toplotne in hidro izolacije, ter vse kleparske zaključke.

več

 

BRAMAC strešni sistemi d.o.o.

Strešna kritina Bramac.

več

 

Wienerberger Opekarna Ormož d.o.o.

Wienerberger, opeka s pozitivno energijo

več

 
 
 
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti