Hidroizolacija

Hidroizolacija trajno zaščiti objekt pred prodiranjem vlage iz zemlje v navpični in vodoravni smeri. Pomenbna je tudi pri izoliranju teras in ravnih streh pred padavinskimi vodami. Med vsemi izolacijami je najcenejša, zato pri njeni izvedbi ne smemo iskati prihranka. Pomembna je natančnost izvedbe in kakovosten izolacijski sloj. Če je hidroizolacija pomanjkljiva ali nenatančna, se bodo na straneh objekta pojavili mokri madeži, plesen in goba, stroški sanacije pa bodo razmeroma visoki v primerjavi s stroški ob pravilni izvedbi.
Hidroizolacija
  
Pri gradnji hiše je pravilno izvedena hidroizolacija temeljev eden najpomembnejših dejavnikov. V primeru, da želimo kletne prostore uporabiti še za bivalne prostore, moramo poleg hidroizolacije izvesti še primerno toplotno izolacijo kleti. Vlažni prostori so neprimerni za bivanje, škodljivi zdravju in uničujejo opremo.
  
Vsi temelji ne glede na višino podtalnice morajo imeti hidroizolacijo. Pravilna izvedba je takšna, da horizontalno hidroizolacijo položimo do konca temelja, medtem ko vertikalno hidroizolacijo položimo po temelju navzdol.  Hidroizolacijo moramo tudi primerno zaščititi pred poškodbami, ki bi nastale pred zasutjem terena ( stiropor, opečni zidak, posebne bradavičaste membrane itd). 
 
Še ne dolgo nazaj so se hidroizolacije izvajale v glavnem na osnovi premazov in lepenk. To delo je bilo zelo zamudno, težko se je izvajajo strokovno (vlažen beton, prisotnost talne vode). Razvoj bitumenskih hidroizolacijskih trakov je prinesel na tem področju bistveni napredek.
Podlaga za polaganje hidroizolacijskih trakov mora biti trdna, gladka in čista. Na tako podlago najprej nanesemo hladni bitumenski premaz. Betonske stene ali tla je potrebno izravnati z cementno malto, opečne zidove pa grobo ometati in primerno zgladiti. Bitumenske trakove varimo tako, da s plamenom segrevamo njihovo površino, jih hkrati odvijamo in s tem prilepimo na podlago. Z varjenjem bitumenskega traku na podlago lahko pričnemo, ko je prednamaz povsem suh. Preklop trakov v vzdolžni in prečni smeri naj bo 10 cm. Če pa polagamo hidroizolacijo v dveh ali treh slojih, naj bo zamik trakov polovico širine traku, to je Približno 50 cm.
Za izvedbo najzahtevnejših hidroizolacijskih sistemov, kot so hidroizolacija proti pritiskajoči talni vodi, uporabljamo bitumenske trakove z močnejšimi nosilci (steklena tkanina ali poliesterski filc). Izvedba hidroizolacije mora biti takšna, da zagotavlja tesnost še dolga desetletja po izvedbi. Pazljivi moramo biti pri prebojih ter tudi pri dilatacijah objekta, ki jih na mestih dilatacije prekrijemo s posebnimi dilatacijskimi trakovi z gubo. Za zaščito pred talno vlago, priporoča standard DIN 18195/4 za objekte, kjer so kletni prostori izkoriščeni, izvedbo vertikalne hidroizolacije 30 cm nad terenom. Pri horizontalni izvedbi pa je hidroizolacija zidu dvignjena 10 cm nad nivojem gotovega tlaka.
  

GRADBENIŠTVO MELI S.P.

Izvajamo zaključna gradbena dela na vašem objektu: fasaderstvo, slikopleskarstvo, adaptacija stanovanj, ...

več

 

ASPA TRADE d.o.o.

Trgovina z gradbenim materialom, lesom, sanitarno opremo, kemičnimi in kovinskimi izdelki ter inštalacijskim materialom, stavbnim pohištvom.

več

 

SENZAL , osuševanje prostorov , meritve vlage , sanacije d.o.o.,

Naše delovno področje sega od ugotovitve vzroka za nastalo škodo, izvedbo meritev vlage v prostoru in materialih, popolnega dokumentiranja škodnega primera, izsuševanje estrihov s turbo izpihovanjem izolacije, osušimo stene s sušilci sten,. Ugotovimo vzrok nastanka plesni in jo odstranimo

več

 

ATC GUTTA d.o.o.

Bitumenske kritine, prozorne plošče, strešne folije, hidroizolacija.

več

 

OMISLI.si

Pridobite ponudbe preverjenih izvajalcev direktno na vaš e-naslov!

več

 

DOM trade d.o.o., Žabnica

Gradbeni materiali za gradnjo od temeljev do strehe in obnovo vašega doma.

več

 

PININO

Gradbeno podjetje z 25 letno tradicijo, opravljamo za vas vse storitve od novogradenj, adaptacij, sanacij, nadstreškov, konstrukcij, lesenih, kovinskih ...

več

 

Betkop, Smrtnik Marko s.p.

Nizka in visoka gradnja - novogradnje adaptacije, ometi fasade, izkopi, razne kanalizacije, dvorišča kompletna zunanja ureditev

več

 

SKYLAB, Žiga Suša s.p.

Izvajamo industrijske tlake, epoksi tlake, poliuretanske tlake, samorazlivne epoksi tlake in epoksi premaze, poliuretaske hidroizolacije ravnih streh in drugih objektov, sanacije betona, antokorozijsko zaščito, gradbena dela vseh vrst na višini: sanacijo fasadnih fug, zaščita betona, čiščenje in montaže na višini. Imamo veliko izkušenj in izvajamo dela po vsej Sloveniji.

več

 

IGZ-Inženiring d.o.o, Borovnica

Izvajamo vsa gradbena dela,zaključna dela v gradbeništvu in vsa instalacijska dela na novogradnjah,adaptacijah in rekonstrukcijah objektov.

več

 

Janzovnik Suzana Strozer s.p.

Opravljamo zaključna gradbena dela: fasaderstvo, keramičarstvo, slikopleskarstvo, montaža mavčnih plošč, ...

več

 

Čepin Branko s.p.

Polaganje estriha in hidroizolacije ter izvedba toplotne in zvočne izolacije.

več

 

S M E D E X d. o. o.

Opravljamo storitve v gradbeništvu.

več

 

ANGA TRGOVINA d.o.o.

DECRA- sistemi za strehe, SIPLAST- hidroizolacije, STRATOS- sistemi za strehe, MONARPREM- strešna podloga.

več

 

AGRODOM DRAŽENCI ( RBA trade d.o.o. )

Trgovina z gradbenim in izolacijskim materialom, strešna kritina, fasadni sistemi, betonski izdelki, dimniki...

več

 

Köster Slovenija-izolacijski sistemi

Izolacijski sistemi za novogradnje in sanacije

več

 
 
 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...