Montažno zavarovanje

Najprimernejša oblika zavarovanja objektov v času montaže je montažno zavarovanje, ki krije skoraj vse poglavitne nevarnosti, ki med montažo ogrožajo izvajalce.
Montažno zavarovanje
   
Montažno zavarovanje krije poleg nevarnosti montažne nezgode še vse temeljne nevarnosti požarnega zavarovanja, nevarnosti ledu, mraza, snega, dežja, izliva vode, zemeljskega in snežnega plazu ter odtrganja in zdrsenja zemljišča ter zemeljskega usada, vlomske tatvine na nevgrajenem montažnem materialu in opremi ter nespretnost, malomarnost in naklep delavcev.
 
Z dodatnim dogovorom so krite tudi nevarnosti poplave, visoke vode, talne vode in odgovornosti izvajalca del za škodo, povzročeno tretjim osebam. V obseg kritja je vključen tudi določen čas preizkusnega zagona.
  
Že montiran objekt, stroj, aparat, konstrukcijo ali instalacijo je v okviru podaljšanega montažnega zavarovanja možno zavarovati še v času garancije oz. pogodbene odgovornosti. Vzrok za škodo v garancijskem roku mora izvirati iz časa montaže oziroma iz skrite montažne nezgode.
 
vir: Zavarovalnica Triglav
 

Assimedia d.o.o.

Zavarovalno posredništvo - za vas brezplačno pridobimo najugodnejšo zavarovalno ponudbo in svetujemo na zavarovalnem področju

več

 

ADRIATIC SLOVENICA d.d.

Življenska, rentna, pokojninska, nezgodna, zdravstvena, imovinska, avtomobilska, kreditna, transportna zavarovanja

več