ZIDAM 2011 - gradbeni sejem in tekmovanje zidarjev

ZIDAM 2011 - gradbeni sejem in tekmovanje zidarjev

Drugi vikend v juniju, natančneje 11. in 12. junija 2011, pripravljamo v Renčah edinstven projekt na Severnoprimorskem.

   
Na podlagi bogate tradicije renških zidarjev se bo odvila prireditev Zidam 2011, ki obsega: gradbeni sejem, tekmovanje zidarjev za naslov neuradnega državnega prvaka, predavanja in okrogle mize, etnološki del in zabavni program.

Na edinstvenem sejemskem prizorišču – glavnem trgu in ulicah v Renčah se bodo predstavila številna podjetja iz gradbeno-obrtniške stroke, obiskovalci bodo lahko prisostvovali bogatemu izobraževalnemu programu (možnosti pridobivanja subvencij Eko sklada, kako do prihrankov s pomočjo uporabe solarnih sistemov, financiranje in kreditiranje gradnje, ipd.). Seznanili se bodo lahko tudi z zgodovino in začetki zidarstva v naših krajih ter oba dni uživali v pestrem zabavnem programu. V soboto zvečer bo nastopila tudi priznana slovenska glasbena skupina.

Prava posebnost dvodnevne prireditve bo prvo tekmovanje poklicnih zidarjev v Sloveniji za naslov neuradnega državnega prvaka. Zidarji se bodo pomerili v različnih kategorijah, kjer se bo ocenjevala njihova natančnost, spretnost in ustvarjalnost. Koncept tekmovanja je zastavljen tako, da bo atraktiven in s tem zanimiv tudi laični javnosti. S tekmovanjem želimo organizatorji predstaviti ta poklic kot plemenito in spoštovanja vredno dejavnost, ki je tudi v današnjem času pomembna, saj predstavlja osebo, ki obvlada različne delovne procese (zidar – kamnosek – tesar – krovec) in s svojimi rokami ustvarja edinstvene stvaritve.

Naj omenimo še to, da bo za obiskovalce vstop na vse dogodke brezplačen.  Podrobnejše informacije o programu najdete na spletni strani www.zidam.si.02. junij 2011
 
 
Zidar gradi novi SCT?Zidar gradi novi SCT?
26. 01. 2011