Z lastnimi rokami le še garaže in drvarnice

Z lastnimi rokami le še garaže in drvarnice

V lastni režiji bo mogoče graditi le enostavne in nezahtevne objekte. Z novelo zakona o graditvi objektov želi vlada zmanjšati sivo ekonomijo.

    
Med večjimi objekti, ki jih bo posameznik lahko gradil v lastni režiji, je tako, denimo, 30 kvadratnih metrov velika garaža.
   
Globa za tiste, ki bodo v lastni režiji gradili večje objekte, je od 500 do 1200 evrov, inšpektor pa rušenja objekta ne sme predpisati. Zdaj veljavni zakon o graditvi objektov dovoljuje v lastni režiji graditi stavbe v velikosti do 250 kvadratnih metrov, gasilske in planinske domove pa do 350 kvadratnih metrov.
  
Podrobnosti si preberite v Delu - prispevek je dosegljiv prekos podnje povezave.
 
Še naše mnenje:
vsekakor smo mnenja, daje to le eden izmed korakov v pravo smer. Vendar pot do popolnega nadzora nad delom na črno še vedno ni končana. Potrebno bo še veliko prerekanj in sprejetih pravilnikov, da bomo izkoreninili staro slovensko miselnost, saj to lahko naredimo sami s pomočjo "fušarjev". Kot smo že večkrat zapisali vsi bentimo čez drago državo, obenem ji pa nočemo plačevati davkov, prispevkov, ...  Tukaj nekaj zelo šepa, vendar smo o tem že pisali ...
Komentarje lahko oddate na naši FB strani.

Vir: Delo
25. marec 2011