Vegradovci: grdi, umazani, nevidni

Vegradovci: grdi, umazani, nevidni

Ne bomo edini, ki smo potonili, so na začetku aprila preroško napovedali delavci Gradisa. Kmalu zatem so zaradi neizplačil začeli propadati manjši gradbinci, ki so delali Športni park Stožice. Kasneje Vegrad, ki pa ni zadnji ...

     
Če je (bila) zgodba Gradisovih delavcev grda in umazana, je za nizkotno ravnanje Vegradovega vodstva do svojih delavcev tako rekoč nemogoče najti izraz. Nedvomno je tudi zato pred vrati njihove upravne zgradbe skoraj spregovorila bomba.
 
Priporočamo branje prispevka, ki vam požene kri po žilah in naježi vse kocine - prispevek Meje Prijatelj je dosegljiv v Delu preko spodnje povezave.
 
Še posebej bodite pozorni na del, ko je Vegrad delavcem od plač odtegoval kredite, odtegnjenih zneskov pa na banke ni posredoval. Zato so banke posledično od delavcev naknadno pobrale te zneske - torej so bili delavci dvakrat na izgubi!!
Kazen za neplačevanje prispevkov iz plač v državne blagajne znaša do 30.000 € - DURS začne z grozilnimi pismi že po 3 mesecih izostanka - le dko je plačal kakšno kazen v primerih Steklarske nove, Celjskega Gradisa, Vegrada in še mnogo njih....
 
Ko bomo v državi uspeli urediti najosnovnejša pravila poslovanja in seveda posledično plačevanja bomo šele postavili ustrezne temelje pravni državi - državo kakršno smo izbrali na referendumu leta 1990.
  

Vir: Delo
16. december 2010