Pripravlja se natečaj za 200 hektarjev

Pripravlja se natečaj za 200 hektarjev

V začetku januarja 2008 se bo pričel mednarodni javni urbanistični natečaj za ureditev širšega prostora Šmartinske ceste v Ljubljani. Območje je ogromno, saj skupaj obsega približno 200,00 hektarov.

  
Natečaj bodo skupaj razpisali Mestna občina Ljubljana in sedem gospodarskih družb, ki so lastniki večjih sklopov zemljišč na tem območju.
 
Sodelovanje pri razpisu odpira možnost za bolj zavezujoče oblike javno-zasebnih partnerstev pri razvoju mesta, kot smo jih bili vajeni do sedaj. Območje med Šmartinsko cesto in "Južno železnico" ima velike razvojne potenciale in dolgoročno lahko prispeva k gospodarski okrepitvi Ljubljane in oblikovanju mestnega prostora prihodnosti.

MOL s partnerji, pa tudi ZAPS, so se odločili za mednarodni urbanistični natečaj, z mednarodno ocenjevalno komisijo, saj menijo, da bodo tako lahko pridobili rešitve, ki bodo konceptualno pokrile celotno območje in in jih bo mogoče izvajati v posameznih urbanističnih celotah, ki jih obvladujejo posamezni naročniki in bodo kasneje predmet podrobnejšega načrtovanja. 
  

  
Natečaj naj bi bil razpisan januarja, maja 2008 pa bodo rešitve že izbrane in predstavljene na razstavi.

28. december 2007
 
 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad