Podelili Plečnikove nagrade za leto 2008

Podelili Plečnikove nagrade za leto 2008

Plečnikova nagrada je osrednje javno priznanje slovenskemu avtorju za vrhunsko stvaritev na arhitekturnih področjih

  
Sklad arhitekta Jožeta Plečnika je opoldne v Narodni galeriji slovesno podelil Plečnikova odličja za leto 2008. Plečnikovo nagrado so prejeli Rok Benda, Primož Hočevar in Mitja Zorc za Srednjo ekonomsko šolo v Murski Soboti, za arhitekturni opus pa so nagradili akademika arhitekta Milana Miheliča
 

Poleg tega so podelili Plečnikovi medalji in študentski Plečnikovi priznanji. Plečnikovo medaljo za uspešno zasnovo in realizacijo so dobili Aljoša Dekleva, Tina Gregorič in Lea Kovič (Dekleva Gregorič arhitekti) za objekt Odpad - recikliranje kovin v Pivki, Plečnikovo medaljo za pripsevek k splošni arhitekturni kulturi v javnosti pa Aleš Vodopivec in oblikovalec Peter Skalar za zbornik Umetnost in arhitektura.

Študentski Plečnikovi priznanji sta šli v roke Petru Rauchu za diplomsko delo - esej Pomen v sodobni arhitekturi ter Anni Pellegrini in Florijanu Petelinu za diplomsko delo, ki zajema interdisciplinarno analizo skupnega prostora dveh mest z naslovom Gorizia/Nova Gorica - nov intermodalni center. Odličja sta podelila predsednik republike Danilo Türk in predsednik skupščine sklada, ljubljanski župan Zoran Janković.
 
Podrobnosti si preberite v prispevku objvljenem v dnevniku in dosegljivem na spodnji povezavi.
  

 

Vir: Dnevnik
28. april 2008