Peračica–Podtabor. Končno odprtje odseka?

Peračica–Podtabor. Končno odprtje odseka?

Bo po šestih letih gradnje konec nacionalne sramote?

    

"Promet bo stekel predvidoma v petek (28.10.2011),” so o zaključnih delih na gorenjski avtocesti včeraj zapisali na Darsu. Gorenjski župani napoved pozdravljajo, so pa tudi kritični.
   

Vrnimo se za sedem let v preteklost, ko se je začela zgodba gradnje še edinega nepopolnega odseka avtoceste med srbskim Nišem in Nizozemsko.

Leto 2004

Začetek gradnje odseka Peračica–Podtabor.

Leto 2007

Prometu predan nov levi smerni pas manjkajočega odseka z novo cevjo predora Ljubno in novim viaduktom Peračica. S tem se je končala prva faza prenove odseka.

Leto 2008

Takratni prometni minister Radovan Žerjav in predsednik uprave Družbe Republike Slovenije za avtoceste (Dars) Tomislav Nemec odpreta odsek gorenjske avtoceste med Vrbo in Peračico.

Čeprav promet po starem viaduktu Peračica in starem predoru Ljubno ni potekal že eno leto, so obnovo obeh začeli šele leta 2009. Zakaj takšen zamik, Nemec takrat ni znal natančno povedati.

Leto 2009

Dela na odseku se še niso začela. Postopek javnega naročanja za oddajo del na viaduktu Ljubno ter rekonstrukcijo predora Ljubno in viadukta Peračica tako še avgusta ni bil pravnomočno končan.

Septembra so predstavniki Darsa sklenili pogodbo z najugodnejšim ponudnikom (SCT) in začeli graditi še manjkajoči del avtoceste.

Leto 2010

Gradnja manjkajočega odseka.

Leto 2011

Marec/april
Zaradi propada takrat največjega slovenskega gradbenega podjetja SCT je grozilo, da se bodo dela na odseku spet ustavila. A Dars je uresničil grožnjo SCT, da bo moral dela, če jih ne bodo sposobni začeti izvajati takoj, prevzeti pogodbeni partner Primorje.

To se je sredi aprila tudi zgodilo. Na Darsu so takrat pričakovali, da bi lahko 2,4 kilometra dolg odsek prometu predali še pred začetkom turistične sezone, čeprav se zadnji pogodbeni roki iztečejo konec avgusta.

Maj/junij
Ko je že kazalo, da pri gradnji odseka ne bo več težav, je za zaplet poskrbel Lado Eržen, lastnik hiše in zemljišča pod viaduktom, ki je po pravni poti dosegel, da je stranka v postopku pri izdaji gradbenega dovoljenja.

Dela na odseku so se tako ustavila, prometno ministrstvo pa je izdalo odločbo o obnovi postopka za izdajo gradbenega dovoljenja za rekonstrukcijo objektov na omenjenem odseku.

17. junij
Zgodi se preobrat. Upravno sodišče je po tožbi Darsa odpravilo odločbo okoljskega ministrstva o obnovi postopka za izdajo gradbenega dovoljenja.

Primorje, ki je na odseku lahko opravljal le nujna dela za stabilnost viaduktov Peračica in Lešnica ter zemeljska dela ob predoru Ljubno zaradi nevarnosti plazenja, je tako s polno paro nadaljeval z gradnjo.

25. oktober 2011